Skulptur - modellstudier - Lera

Plats Norrköping

Att skulptera av en levande modell och göra snabba studier i lera är lärorikt och roligt. Det är som ett tredimensionellt krokitecknande, en lerkroki med fokus på helhetsformer, uttryck och karaktär. Vi ses i Norrköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi bygger och river i ganska korta cykler – oftast hinner vi två figurer per kväll. Formseende och känslan för volymer, ytor, proportioner och riktningar tränas snabbt upp. Ögonen lär sig se modellen och händerna övar sig i att hantera leran. På det sättet växer förståelsen för formen och förmågan att skulptera. Rummet fylls av koncentrerat skapande.

Du får skulptera utifrån levande modell, skulptera huvuden och forma djur. Om gruppen vill kan vi även välja att genomföra en längre ställning där vi gör varsin skulptur som kan tas hem efter kursen. Den kan göras av modellera, exempelvis plastelina, eller av annat material.

Kursupplägg

Vi arbetar med levande modeller vid 4 kurstillfällen. Modellen poserar varje ställning i 20-30 min medan vi bygger i lera. Därefter river vi skulpturerna och börjar om med nästa ställning.

Vi fokuserar på modellens former, proportioner, balans med mera. Vi för även korta diskussioner kring våra färdiga skulpturer. Skulpturkonstens historia behandlas kort med bilder på kända skulpturer, som även kan utgöra inspiration till modellens position.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Kursen passar både dig som aldrig skulpterat förut och även dig som har god vana av det.

Material

Lera ingår i kursavgiften och all utrustning finns på plats. Det kan tillkomma kostnad för modellera (exempelvis typen plastelina) till en längre sittande ställning. Du skapar då en skulptur du tar med dig hem.

Kursledare

Staffan Larsson

Staffan Larsson tecknar, målar och trycker bilder. Han har ställt ut ganska flitigt under det senaste decenniet. På senare tid har han huggit skulpturer i sten.

Vid sidan av konsten både forskar och undervisar han om folkbildning och vuxenutbildning som professor emeritus på Linköpings Universitet.

Till Staffans hemsida

Staffan Larsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
03 mar 2022 - 14 apr 2022
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1116819
Pris
1975 kr