Skulptur - modellstudier

Plats Linköping

Att skulptera av en levande modell och göra snabba studier i lera är både lärorikt och kolossalt roligt. Det kan liknas vid ett tredimensionellt krokitecknande, en sorts lerkroki med fokus på helhetsformer, uttryck och karaktär.

Boka reservplats

Innehåll

Vi bygger och river i ganska korta cykler – oftast hinner vi två figurer per kväll. Formseende och känslan för volymer, ytor, proportioner och riktningar tränas snabbt upp. Ögonen lär sig se modellen och händerna övar sig i att hantera leran. På det sättet växer förståelsen för formen och förmågan att skulptera. Rummet fylls av koncentrerat skapande. Du får skulptera utifrån levande modell eller skulptera huvuden och djur.

Kursupplägg

Vi arbetar med levande modeller vid 7 kurstillfällen. Modellen poserar varje ställning i ca 30 min medan vi bygger upp en figur i lera. Ledaren ger riklig feedback i början av kursen och när skulpturerna är färdiga diskuteras resultatet. Vi fokuserar på modellens former, proportioner, balans med mera och hur det fångats upp i skulpturerna. Därefter river vi skulpturerna och börjar om med nästa ställning. Skulpturkonstens historia behandlas kort med bilder på kända skulpturer.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna.
Förkunskaper: Ingen förkunskap krävs. Kursen passar både dig som aldrig skulpterat förut och även dig som har god vana av det.

Material

Lera ingår i kursavgiften och all utrustning finns på plats.

Kursledare

Staffan Larsson

Staffan Larsson tecknar, målar och trycker bilder. Han har ställt ut ganska flitigt under det senaste decenniet. På senare tid har han huggit skulpturer i sten.

Vid sidan av konsten både forskar och undervisar han om folkbildning och vuxenutbildning som professor emeritus på Linköpings Universitet.

Till Staffans hemsida

Staffan Larsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
07 feb 2022 - 11 apr 2022
Må 18:00 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1113629
Pris
1725 kr