Papier mâché skulptur - lördagar

Plats Kungsbacka

Är du intresserad av modellering i papier mâché? På denna kurs får du inspiration för det praktiska skapandet och har möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda skulpturer eller andra dekorativa föremål.

Boka kursen nu

Kursdatum

Lördagar 31 juli och 7 augusti kl. 0900-1600.

Målgrupp

Kursen passar både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av vår erfarna kursledare.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper i papier mâché tillverkning, kommit igång med ditt eget skapande och fått lust att fortsätta.

Innehåll

Papier-maché är en pappersmassa som används till modellering. Det är ett billigt och otroligt tåligt material. Huvudingredienserna är papper, lim och mycket fantasi. Läraren går igenom material och metod vid första kurstillfället, sen är det bara fritt fram för eget skapande.

Studieform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material

Material ingår i kursavgiften, men ta gärna med tidningspapper, äggkartonger, tapetklister och ett förklädde. Om du är osäker på vad du behöver för material går läraren igenom de olika materialen och metoderna vid första kurstillfället.

Fortsättningsmöjligheter

Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i papier mâché på nya papier mâchékurser.

Kursledare

Johanna Valero

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
31 jul 2021 - 07 aug 2021
Lö 09:00 - 16:00
Tillfällen
2
Studietimmar
16
Kurs-ID
1101759
Pris
1495 kr