Landskapsmålning

Plats Växjö

På den här kursen får du lära dig att måla landskap! Du får utveckla såväl din teknik som ditt konstnärliga uttryck.

Boka kursen nu

Mål

Målet är att du ska utvecklas i ditt bildskapande med hjälp av olika tekniker inom landskapsmålning.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper, men att ha tecknat/målat tidigare underlättar. Mer avancerade tecknare/målare är också välkomna.

Kursinnehåll

Du väljer själv vilken eller vilka tekniker du vill använda under kursen - till exempel akvarell, olja, akryl, pastell eller kol. Kursen går igenom de olika momenten och teknikerna som används vid landskapsmålning. Teori blandas med praktiska övningar samt handledning på plats. Du får möjlighet att utveckla din teknik samt ditt konstnärliga uttryck.

Ur innehållet:
  • Utveckla din förmåga att avbilda verkligheten
  • Konstruktion
  • Linjer
  • Komposition

Kursmaterial

Materialet ingår inte i kursavgiften. Mer information skickas i samband med kursstart.

Leen Alsibai

”Det är inte tillräckligt att tro på konst, men det är hoppfullt att tro på vad konst kan göra för mänskligheten” - ett tankesätt som jag personligen upptäckt under mina korta levnads år.

Entusiasm för konst, filosofi och kosmologi har alltid varit en del av Leens liv, då hon är uppvuxen i en familj bestående av två kreativa arkitekter.

Leen började sin grundutbildning inom konst i Damaskus vid Konsthögskolan - på institutionen för Inredning och Scenografi. Nu är hon stolt student vid Linnéuniversitetet på Design och Hållbarhetsprogrammet. Detta är Leens andra masterexamen, och hon finner det oerhört spännande att kombinera konst, design och hållbarhet. Hon har även arbetat som lärarassistent och därmed fått erfarenhet av att dela med sig av sina kunskaper till andra.

För Leen handlar inte den här kursen enkom om en vidareutveckling i teckning och akvarellmålning, utan också ett äventyr och resa i vårt inre och vårt sätt att se på omvärlden – livet och människor omkring oss – samtidigt som man får fullt utlopp av kreativitet och målningsteknik.

Leen Alsibai

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
Må 18:00 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1075880
Pris
1495 kr