Introduktionskurs i teckning och måleri

Plats Uppsala

Har du funderat på att gå en konstkurs, men känner dig lite osäker på vilken du ska välja? Under en lördag får du möjlighet att testa både teckning och måleri. Kursledare är konstnären Markus Andersson.

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Den här kursen kommer att ges på plats i våra lokaler. Den kommer därför förmodligen inte att vara lämplig för dig som tillhör en riskgrupp för Covid-19. Om de allmänna rekommendationerna vid kursstart är sådana att det avråds från fysiska sammankomster, kommer kursen att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Kursen passar dig som är nybörjare och som vill få en introduktion i teckning och måleri samt vägledning i vilka material som kan användas.

Innehåll

  • Introduktion i bildskapande, teckning och måleri.
  • Materialkunskap. Vägledning kring val av material.
  • Vägledning kring bland annat bildkomposition, färglära och perspektiv.

Kursmaterial

Allt kursmaterial tillhandahålls av kursledaren och ingår i kurspriset.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Markus Andersson

Markus Andersson är sedan många år utövande konstnär, med utbildning från konstskolor i Sverige och England. Markus har även varit elev hos Odd Nerdum, en berömd, nordisk, nutida konstnär.

Hans konst har visats på flera stora utställningar, till exempel Florencebiennalerna 2003 och 2005. Vid biennalen 2003 blev han, som enda svensk, tilldelad Magnus Medici-medaljen för sitt konstnärskap.

Parallellt med konstutövandet har Markus arbetat med undervisning i femton år och inspirerat många till att hitta sin egen väg i bildskapandet.

Hej Markus, vem är du?

Jag är en konstnär med hjärtat i naturen sedan barnsben. Min ateljé ligger i skogen fyra mil norr om Uppsala. Där hittar jag mycket av min inspiration ute i skog och mark. Men jag tar även med mig måleriet när jag resar och målar med förkärlek för havet och människor jag möter.

Vad gör du på Folkuniversitetet i Uppsala?

Jag arbetar sedan länge som kursledare i teckning, akvarell och oljemåleri.

Hur började ditt intresse för konst?

Det började tidigt. Jag fick mina första oljefärger när jag var tio år. Då hade jag tjatat länge. Som barn tecknade jag serier och liknande, men försökte mig även på att måla landskap och djur.

Vad är det bästa med att undervisa?

Att man får ta del av och hjälpa andra att utveckla sitt individuella konstnärskap. Att få dela med sig metoder och tekniker. Det handlar verkligen både om att ge och ta. En erfaren konstnär kan lära en nybörjare mycket men det är även tvärtom, det vill säga en nybörjare kan lära en erfaren konstnär mycket. Det finns ofta en fräschhet i nybörjarens uttryck som den erfarne kan ha tappat på vägen.

Vilka deltagare är det som går din kurs?

Det är verkligen alla möjliga individer med mycket olika erfarenheter. Det är människor i alla åldrar, yrkesutövare av olika slag, studerande och pensionärer mfl. Detta är en stor rikedom.

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av allt möjligt. Olika individer, naturen i olika former, mänskliga dramer. Jag återkommer alltid till vattnet, människan och de grundläggande elementen.

Vad skulle du göra om du inte var konstnär?

Jag tror jag skulle vara snickare eller småbonde. Till min natur är jag jordbunden och gillar handfast konkret arbete av olika slag.

Markus Andersson, kursledare i konst

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2020 - 19 sep 2020
Lö 10:45 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1078116
Pris
900 kr