Konstutställning Nygatan 43

Plats Umeå

Konstutställning i keramik, olja och akvarell. Folkuniversitetets kursledare ställer ut sina egna verk och berättar om vårens kurser.

Folkuniversitetets kreativa och engagerade kursledare bjuder in till konstutställning och finns på plats för att visa sina egna verk och samtala om konst.

Du hittar även information om vårens kurser i konst- och konsthantverk. Kanske är du själv nyfiken på att lära dig måla i olja, akvarell eller kanske dreja och skulptera i lera? Kom och ställ alla dina frågor och funderingar direkt till kursledarna och anmäl dig till vårens spännande kurser, som har något för alla. Både för dig som nybörjare och du som vill ta steget vidare.

Utställare

  • Ivan Forsebro - akvarell
  • Marianne Sandqvist - akvarell
  • Mona Davis - olja, akryl
  • Ingela Bäckman - keramik

Välkommen!

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Ivan Forsebro

-Jag har lång erfarenhet av att undervisa och har varit kursledare på Folkuniversitetet sedan 1992. På mina lektioner får du bland annat lära dig att måla i den klassiska stilen med ljus, skugga och perspektiv.

Ivan Forsebro är ursprungligen från S:t Petersburg i Ryssland där han har gått på konsthögskolans skulpturlinje. Konststudierna var inriktade på klassiska stilen vilket också präglar Ivans sätt att måla och teckna.

Ivan förordar ett brett innehåll av studier i både måleri, teckning, arkitekturstudie och skulptur för att underlätta skapandet av realistiska bilder på ett konstnärligt sätt. Därför får du på Ivans kurser även lära dig skiss- och teckningstekniker med kol och brunkrita.

Att bejaka ljuset i akvarellmålningar är Ivans sätt att göra bilderna mer spännande.

 

Mona Davis

-Passionen att bli bättre än gårdagen är det som driver mig att vara mer 'up to date' så att jag har verktygen till att kunna 'kittla' deltagarna till att vilja veta mer.

Jag heter Mona Davis och undervisar i oljemåleri, fast jag ser mig mer som en handledare, coach som finns där under det äventyr som deltagarna ger sig in på när de börjar måla en tavla med oljefärger.Förutom att oljemålning mycket väl kan vara en passion, så kan deltagarna även fördjupa sig i tekniken som får dem att utveckla sitt måleri ytterligare och därmed ge mer 'eld' till sin passion. Deltagarnas passion är en glädje att ta med sig hem på kvällen.

Jag verkar även som konstnär i egen ateljé och ställer ibland ut på till exempel Folkuniversitetets Konstrundan Umeå och Konst i kvarn i Vindeln.

Jag har målat av och till sedan barnsben och det hela tog en väldig fart under min tid i Texas, USA, där jag studerade bland annat måleri i sex år. Väl hemma i Sverige igen så utbildade jag mig ett år på ABF konstskola. Jag är även utbildad inom trädgård och har lång arbetserfarenhet av trädgårdsskötsel.

kursledareporträtt

Marianne Sandqvist

-På mina kurser vill jag att du som deltagare ska känna glädje och känna lusten att prova olika tekniker och våga experimentera.

Fantasifullhet och färgstarkt är ett tydligt drag i mitt eget akvarellmåleri. Motiven varierar men några återkommande teman finns; hus, björkstammar, naturmotiv, katter,
människor och blommor. Mitt signum är det fantasirika husakvarellerna.
Glädje och experimentlusta genomsyrar mina akvareller då jag ofta använder mig av mer kreativa och annorlunda tekniker utöver de traditionella.

Jag är född 1967, bor och verkar i Umeå.

Välkommen till mina kurser!

kursledare porträtt

Ingela Bäckman

-Undra vad den här lerklumpen vill bli? Det är frågan jag brukar be mina deltagare att ställa sig. På mina kurser jobbar vi alltid med ett öppet sinne.

Keramik som hantverk är för Ingela ett livslångt lärande och så länge hon undervisar känner hon sig aldrig fullärd. - Det är en fantastisk skapandeprocess och jag jobbar själv som jag lär ut.

På mina kurser ska deltagarna ha friheten att själv vara med och forma sin kurs. Det är viktigt att var och en utgår från sin egen förmåga och lyssnar till sin inre röst om vad man vill utvecklas inom. Alla deltagare blir sedda och keramikverkstaden ska kännas som en trygg plats att vara på för att kunna släppa ut sin kreativitet.

Ingela Bäckman är en erfaren kursledare i keramik och har undervisat på Folkuniversitetet i över 20 år och arbetar även som utbildningsledare inom konst- och konsthanverk.

Ingela har skapat egen keramik i 27 år, där de första 10 åren ägnades mestadels åt drejning, men hon har nu övergått enbart till att skulptera. Hennes alster är ofta konst och skulptur där form, yta och struktur är viktiga delar.

 

kursledare porträtt

Har du frågor?

Kontakta Therese Adolfsson

therese.adolfsson@folkuniversitetet.se

Tid
10 dec 2022 - 10 dec 2022
Lö 11:00 - 15:00
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Kurs-ID
1156392
Pris
0 kr