Måla i olja eller akryl

Plats Trollhättan

Förverkliga en dröm och upptäck oljemåleriets spännande uttrycks- och utvecklingsmöjligheter. Du får lära dig att du inte bara kan använda pensel när du målar. Kursen går i Trollhättan.

Boka nu

Att lära sig måla i olja eller akryl ger konstnärer olika tekniska möjligheter och utmaningar. Oljemålning är känd för sin rika färgskala, långsamma torkningstid och möjlighet att skapa detaljerade och texturerade verk. Å andra sidan torkar akrylfärg snabbt och är mer mångsidig när det gäller tekniker, inklusive att skapa olika strukturer och effekter. Båda medier har sina unika egenskaper och möjliggör olika konstnärliga uttryck. Valet mellan dessa två tekniker beror ofta på konstnärens preferenser och det önskade resultatet av konstverket.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla konstintresserade, oavsett tidigare erfarenhet, som vill utforska målerikonsten i olja eller akryl.

Mål

Efter avslutad kurs förväntas kursdeltagaren ha tränat sitt seende och fått inspiration samt självförtroende att måla med olja eller akrylfärg, anpassat efter sina egna preferenser och val. Du förväntas ha utvecklat ditt estetiska sinne och därigenom kunna bedöma hur färger och teknik kan påverka en bild.

Innehåll

Kontrasten mellan det akademiska och det abstrakta verket berikar konstnärligt uttryck och skapar en brygga mellan det förflutna och framtiden. Traditionell oljemålning, med sin långa torkningstid och rika färgpalett, står i kontrast till den moderna akrylmålningen som torkar snabbt och är mer praktisk och säker att använda. Valet mellan dessa två tekniker beror ofta på konstnärens preferenser och det önskade resultatet av konstverket. Kursen kommer att utforska olje- och akrylmålningens unika egenskaper samt ge vägledning inom områden som bildkomposition, färglära och optisk blandning samt tekniker för att skapa textur och känsla i konstverket.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar och praktiska övningar, kompletterat med individuell handledning. Vi tillämpar en metodologi som vi kallar konstövning, vilken syftar till att förstå olika tekniker, färgkombinationer, kompositionsprinciper samt kniv- och penseldrag.

Litteratur/material

Ledarens egna kompendier och stenciler. Vad du ska ta med till kursen meddelas i kallelsen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi kan erbjuda fortsättningskurser och kurser på en avancerad nivå.

Kursledare

Eline Bragd

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 mar 2024 - 24 apr 2024
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 20 mar 2024 kl 18:00-19:30
  • ons 27 mar 2024 kl 18:00 - 19:30
  • ons 3 apr 2024 kl 18:00 - 19:30
  • ons 10 apr 2024 kl 18:00 - 19:30
  • ons 17 apr 2024 kl 18:00 - 19:30
  • ons 24 apr 2024 kl 18:00 - 19:30
Plats
Garvaregatan 13, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
306086
Pris
1625 kr