Utomhusmåleri, kväll

Plats Stockholm

Upptäck hur kul det är att måla med gouache. På den här sommarkursen varvar vi att måla utomhus i stan och i naturen.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla. Både med eller utan förkunskaper i måleri.

Innehåll

Vi besöker olika platser och målar med gouache utomhus. Natur och stad. Gouache är en färg som liknar akvarellen men med helt andra möjligheten. Den torkar snabbt, den är täckande och den går att lösa upp. Vi lär oss olika tekniker, komposition och färgblandning. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar. Vi är utomhus. Stor vikt läggs vid individuell handledning. Vi har både gemensamma genomgångar och individuell handledning.

Kursupplägg

Kursen går utomhus under två veckor. Tisdag 2/6, onsdag 3/6 tisdag 9/6, onsdag 10/6 samt torsdag 11/6

Material

Material ingår inte i kursavgiften. du kommer få en materiallista innan kursen startar. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg).

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Sofia Kråka

Sofia undervisar i måleri på Folkuniversitetet i Stockholm.

Sofia Kråka har en master och en kandidat i Fri Konst från Konstfack. Hon har även läst förberedande konstskola i Lund. Hon är ordförande i ateljékollektivet Hagsätra Collective.

Kråkas arbeten är researchbaserade och hon jobbar med måleri och text. Hon har också arbetat med installationer i en mängd olika material. Hon har visat sina verk på bland annat Konstakademin, Liljevalchs och små gallerier.

Sofia Kråka

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 jun 2020 - 11 jun 2020
Ti 17:00 - 20:00
On 17:00 - 20:00
To 17:00 - 20:00
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1072311
Pris
1975 kr