Teckning och måleri, fre em

Plats Stockholm

Nybörjarkurs i teckning och måleri för dig som vill lära dig grundläggande färg- och materiallära samt komma igång att måla.

Boka kursen nu

Målgrupp

Eftersom en stor del av undervisningen är individuell passar kursen både dig som är nybörjare och dig som har tecknat och målat tidigare.

Mål

Under kursen får du ökade kunskaper i teckning och måleri, kommer igång med ditt eget bildskapande och får lust att fortsätta.

Innehåll

På kursen går vi igenom färg- och materiallära för olja-, akrylmåleri och teckning. Vi studerar bildrum, färg, ljus, volym och komposition. Arbetet sker efter stilleben eller modell samt i vissa fall också i form av eget bildskapande.

Undervisningsform

Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning utifrån var och ens nivå. Gruppen består av 6-12 deltagare. Kursuppehåll v 9.

Material

Tag med rit/skissblock, blyertspennor samt radergummi till första kurstillfället, läraren går sedan igenom övrigt material. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive område

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) ochKRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Bo Pettersson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 sep 2020 - 23 okt 2020
Fr 13:00 - 16:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075376
Pris
2450 kr