Snabba skisser i olja - porträttmåleri utomhus

Plats Stockholm

Långa och korta porträttskisser efter levande modell med begränsad palett och pensel. Kursen går utomhus.

Boka kursen nu

Förkunskaper
Alla oavsett kunskapsnivå kan delta eftersom eleverna får individuellt anpassad vägledning.

Innehåll
Du får träna ditt seende genom snabba övningar med fokus på proportion, ljus och skugga, valör och karaktär. Vi kommer att prata om människoansiktets plan, penselföring och effektivitet i sketchingen.

Undervisningsform
Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 6-12 deltagare. Vi målar efter modell. En modell om 7-8 deltagare, max 12 deltagare om 2 modeller.

Material
Material ingår inte i kursavgiften.Du kommer att få en materiallista innan kursen startar.

Lärare är Farigh Ghaderi som bl a har undervisat på Konstakademin i Florens men även på utbildningar i Sverige. Läs gärna mer om läraren och se inspirerande exempel på hans arbeten på hans hemsida.

Tips
Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58), Masters (St Paulsgatan 14) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Farigh Ghaderi

Kontakta Kundtjänst i Stockholm