Måleri -varannan söndag

Plats Stockholm

För dig som vill komma igång med att måla. Ta med dig pågående projekt eller börja på ett nytt!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper och passar såväl nybörjare och dig som målat en del förut.

Innehålll

Vi går igenom måleriets grunder och diskuterar och provar färger, material och tekniker som du kan arbeta med. Vi målar efter stilleben och egna bildéer. Målet är att du efter kursens slut ska ha inspiration och kunskap nog att fortsätta att måla på egen hand. Du kan jobba med valfritt målerimaterial.

Undervisningsform

Under kursen har vi gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Du får även individuell handledning i ditt skapande på din egen nivå. Kursen går varannan söndag. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive område.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Conny Ahlgren

Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.

Han har lång erfarenhet av undervisning på konstskolor och kurser. Detta samtidigt som han har sin egen konstnärliga verksamhet.

Konstskolan i Stockholm är han fortfarande knuten till,  Brukets målarskola på Blidö under ett decennium, kurser på Ölands konstskola mm. Som konstnär är han alltid i utveckling, gillar nya utmaningar och detta brukar han se till att det smittar av sig på undervisningen.

Conny Ahlgren

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 sep 2020 - 06 dec 2020
Sö 10:00 - 13:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075953
Pris
2750 kr