Kreativt måleri - HELGKURS

Plats Stockholm

Helgkurs i kreativt måleri där vi arbetar med att frigöra leken i måleriet och att hitta det unikt egna bildskapandet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Passar såväl för nybörjare som för dem som målat tidigare.

Mål

Kursdeltagaren ska fördjupa sig i sin egen kreativa process. Vi målar det inre och yttre landskapet.

Innehåll

Vi använder inga förebilder, var och en hämtar sitt material från sitt inre. Vi arbetar med givna teman som var och en får tolka utifrån sina erfarenheter. För att förstärka den egna inre världen använder läraren musik som samverkar med temat. Under kursen presenteras olika tekniker och teman allt för att inspirera var och en till att hitta sin egen källa att ösa ur.


En viktig del av det kreativa måleriet är reflektionen. Vi talar om bilden; vad den väcker och hur processen fortgår. I det kreativa måleriet finns möjligheten att få tag på viktiga delar i våra liv. Samtalet är lika viktigt som den skapande handlingen. Kreativt måleri är lika effektivt för den som kommit till en återvändsgränd i sitt måleri som den som vill våga måla för första gången.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorlek ca 5-7 deltagare.

Material

Material ingår. Vi arbetar med akrylfärger.

Kursledare

Marianne Lagercrantz är leg. bildterapeut samt har lång erfarenhet av undervisning.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Marianne Lagercrantz

Marianne är diplomerad Bildterapeut, Waldorfbildlärare och har gått på Nyckelviksskolan och Paletten målarskola.

Marianne har över 20 års erfarenhet av undervisning för både barn, vuxna och i verksamhet för personer med neuropsykiatriska, psykiska eller intellektuella funktionsnedsättningar. Själv målar Marianne i blandteknik, arbetar i betong och lera, gärna utifrån andliga teman. 

Marianne Lagerkrantz

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 dec 2020 - 06 dec 2020
Lö 09:45 - 16:00
Sö 09:45 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1076058
Pris
1850 kr