Teckna och måla hästar, helgkurs

Plats Stockholm

Helgkurs för dig som är nyfiken och vill lära dig mer om hur man tecknar och målar av hästen. Under en helg jobbar vi med hästen som tema och tecknar och målar och tittar på hästens anatomi och utmärkande utseende.

Boka nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Passar både nybörjare och den mer erfarna. Har du målat och tecknat tidigare blir det lite repetition av grunderna.

Innehåll

Människan har målat hästen i alla tider, några av de första bevarade målningarna var av hästar. Den arkaiska hästen fortsätter att förundra i vår tid med sin styrka, intelligens och känslighet. 
Kursens innehåll: färglära, teckning, hästens anatomi, volym, ljus, rörelse 

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Stor vikt läggs vid individuell handledning för att utveckla var och ens egna bildspråk. Gruppstorlek ca 6-12 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Vi kommer använda teckningsmaterial och akrylfärger. Du kommer få en lista på material när vi startar kursen. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

 

Kursledare

Chandra Sen Jakobsson

Chandra är konstnär och arbetar främst med måleri. Hon arbetar i sin ateljé i ateljéföreningen Henriksdalsringen och med undervisning sedan 2014 då hon examinerades från Konstakademin i Oslo. Hon har bl.a. ställt ut på konstnärsdrivna gallerier i Amsterdam, Oslo, Tromsø, Reykjavijk och Stockholm.

Chandra Sen Jakobsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 sep 2023 - 1 okt 2023
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 30 sep 2023 kl 10:00-15:00
  • sön 1 okt 2023 kl 10:00 - 15:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
108044
Pris
1675 kr