Landskapsmåleri, sommarkurs

Plats Stockholm

Spännande sommarkurs i nordiskt impressionistiskt landskapsmåleri. Vi målar i ateljén och utomhus.

Boka reservplats

Alla oavsett kunskapsnivå kan delta eftersom eleverna får individuellt anpassad vägledning men har du erfarenhet av måleri tidigare så blir det till hjälp för att ta till sig informationen.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Innehåll

Nordiskt ljus kallades en stor utställning som Nationalmuseum visade för mer än femton år sedan, det handlade om 1880- talet i nordiskt måleri, det var då impressionismen på allvar gjorde entré i den nordiska målarkonsten. Och vi fick konstnärer som Zorn, Carl Larsson, Rickard Berg och inte minst prins Eugen som gärna målade Stockholm med sina vita båtar. Traditionen kring landskapsmåleriet tog en fart som aldrig förr. I denna kurs ska vi försöka oss på att arbeta i denna tradition med sina rötter i impressionismen. Vi lär oss mer om färgerna, materialet och arbetsmetoder i måleri. Vi utforskar måleriet med enkla övningar och övergår till en mer genomarbetad landskapsmålning i bästa Gustav Rudberg-anda. Det blir givetvis utflykter till miljöer som bjuder på grönska och vatten, Stockholm har allt i denna väg. Och naturligtvis ateljéarbete när vädret är emot oss, vi ha ju förberett oss med små skisser..

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Vi arbetar både i ateljén och utomhus, så kläder efter väder och var beredd på några promenader. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Material

Medtag eget material, valfria tekniker t ex akvarell, olje- eller akrylfärger. Ni kommer få en materiallista innan kursen startar.Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Conny Ahlgren

Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.

Han har lång erfarenhet av undervisning på konstskolor och kurser. Detta samtidigt som han har sin egen konstnärliga verksamhet.

Konstskolan i Stockholm är han fortfarande knuten till,  Brukets målarskola på Blidö under ett decennium, kurser på Ölands konstskola mm. Som konstnär är han alltid i utveckling, gillar nya utmaningar och detta brukar han se till att det smittar av sig på undervisningen.

Conny Ahlgren

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 jul 2022 - 08 jul 2022
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Fr 10:00 - 16:00
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
35
Kurs-ID
1134876
Pris
3175 kr