Porträttmåleri - helgkurs

Plats Stockholm

Helgkurs i porträttmåleri. Med utgångspunkt från skissen upptäcker vi och målar ansiktets uppbyggnad och karaktär.

Boka reservplats

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Innehåll

Porträttstudier efter modell, valfria tekniker. Färg- och materiallära ingår. Modell ingår.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorlek ca 6-10 deltagare.

Material

Medtag eget material, valfria tekniker t ex olje- eller akrylfärger. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Susan Whitlow

Susan Whitlow har en master- och kandidatexamen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Sedan hon avslutade sina studier 2017 har hon arbetat som ateljépedagog på Nationalmuseum, parallellt med sitt eget konstnärskap. Innan konsthögskolan studerade hon en tvåårig konstförberedande utbildning med inriktning måleri på Östra Grevie folkhögskola.

I hennes konstnärliga praktik intresserar hon sig för olika material och dess uttryck, och använder sig bland annat av vattenlaveringar; en metod där man med färgpigment kan synliggöra vattnets struktur, materialitet och fysikalitet.

www.susanwhitlow.com

Susan Whitlow

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 apr 2021 - 25 apr 2021
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1090352
Pris
1675 kr