Målarstuga i Söderbärke Folkets hus

Plats Smedjebacken

Alla kan lära sig att måla, rita och teckna! Denna målarstuga vänder sig till dig som bor Söderbärke med omnejd och är i ålder 18 – 118. Söndagar kl 13-16 med start 6 november.

Om kursen

Alla kan lära sig att måla, rita och teckna! Se på barnen hur de gör ”konstverk på tapeten” med liv och lust, utan några som helst begränsningar eller filter. Som vuxen har man tankar om ”talang” och att man inte är ”begåvad” och det tar den här kursen bort hos alla deltagare. Allt handlar om teknik och kunskap. Genom att lära sig grunderna om färger, penslar, papper kommer alla garanterat att åka hem med en känsla av att ”jag kan måla!”.

Här hittar vi tillbaka med mycket enkla metoder, knep och knåp. Vi målar prestigelöst och utan krav på någon utställning! Det blir mycket skratt kan jag lova!

Förkunskaper

Inga alls, men det underlättar om man har ett öppet sinne och vågar testa! Även om du har målat tidigare kan du alltid komma och bli inspirerad av andras alster. Man lär sig alltid något nytt!

Målgrupp

Ålder 18 – 118. Vuxna personer boende i Söderbärke med omnejd.

Mål

Inspirera och motivera deltagarna till att testa, prova och experimentera med sin egen fantasi, med olika typer av färger, testa pennor, motiv och prova varierande papper.

Kursupplägg

1 - stilleben, att måla av växter och frukter
2 - titta på färger, former, olika föremål
3 - kroki-målning - levande modell.
4 - fritt konstnärligt skapande
5 - önskemål från deltagarna
6 - inramning, paspartouter, hur man ramar in för att framhäva konstverk sedan bestämmer gruppen ett gemensamt datum för utställning. OBS! Det är helt frivilligt att ställa ut eller hänga sina tavlor.

Arbetssätt

Kursledaren visar olika typer av penslar, pennor, papperstyper och hur kvalitet gör skillnad. Vem har väl inte målat med billiga penslar och dåliga färger på ett skrivmaskinspapper med hemska resultat som följd? Här får alla en möjlighet att se stor skillnad på billigt material och äkta kvalitetsfärger. Genom att ha roligt i gruppen får vi mycket bättre slutresultat – lärande handlar om att se olika stilar.

Material

Allt material ingår i kursen! Det enda som behövs ta med är oömma kläder – som tål akrylfärg. Färgerna går att få bort från bord, från golv och från händerna men inte från tyg.

När, var, hur?

Söndagar mellan kl. 13-16, med en halvtimme fikarast och reflektion i halvtid. Söderbärke Folkets hus, sal B.

Kursledaren

Som utbildad konstnär har Susan också haft flera kurser i akvarell och akryl samt turnerat med sin Målarstuga, ett program för pensionärer boende inom vård och omsorg i Stockholms län.

Susan har tidigare haft målarstuga med barnen i Söderbärke under sommarlovskul 2019.

Varmt välkommen!

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Susan Karlkvist

Har du frågor?

Kontakta Gabriella Åström

gabriella.astrom@folkuniversitetet.se

Tid
06 nov 2022 - 11 dec 2022
Sö 13:00 - 16:00
Tillfällen
6
Studietimmar
24
Kurs-ID
1150923
Pris
1200 kr