Våga måla

Plats Nyköping

Drömmer du om att måla någonting unikt till ditt hem eller vill du utmana dig själv och utveckla dina konstnärsdrömmar? I Nyköping är både nybörjare och fortsättare välkomna! Vi målar i akryl. Välkommen till Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som aldrig målat förut eller så har du kört fast och känner att du är redo för nästa steg. Att utforska och utveckla sin kreativitet genom att uttrycka sig i färg och form är ett härligt sätt att vara i nuet och ta en paus från vardagslivet.

Mål

När kursen är avslutad har du som deltagare fått allmänna kunskaper om konst samt fått utveckla ditt personliga målande på ett kreativt och lustfyllt vis.

Kursinnehåll

I kursen får du träna på komposition, färgval och uttryck. Du utvecklar ditt måleri, genom olika utmaningar. En av fördelarna med akrylfärg är att den är vattenlöslig snabbtorkande och inbjuder till experiment och improvissation.

Kursupplägg

Grupperna består av max 8 deltagare. Vi träffas vid 1 tillfälle.Under dagen kommer vi gå igenom grundläggande färglära och komposition samt prova olika tekniker för att använda mediet akrylfärg. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa projektet så att du ska nå dina mål.

Litteratur/Material

Material ingår i kursavgiften till ett värde av ca 300kr per deltagare. Material ingår men ta med ett skissblock och pennor som du känner dig bekväm med. Om du har egna skisser du vill få feedback på så går det också bra att ta med dessa.

Kursledare

Rose-Marie Cotino

Rose-Marie Cotino arbetar som grafisk formgivare och illustratör, sedan 2009 varvar hon jobbet som grafisk kreatör med konstnärsyrket.

Hennes främsta media är måleri i akryl och blandteknik, hon tycker att det ger henne ett härligt spelrum för nytänkande och utveckling av sin kreativitet. 

Rose-Marie har gått Estetiska konststudier på gymnasiet, Bild-& formlinje, fristående kurser i illustration, grafisk form samt copy. Hon har ställt ut både i och utanför Sverige.

 

 

Rose-Marie_Contino

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
03 apr 2022 - 03 apr 2022
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1119734
Pris
1050 kr