Måla i akryl liten grupp

Plats Nyköping

Vill du dra dina första penseldrag eller kanske utveckla ditt redan aktiva målande? Här är både nybörjare och fortsättare välkomna! Vi målar i akryl.

Boka reservplats

Vem kan gå kursen?

För dig som är nyfiken på och intresserad av att måla. Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar. Du som är nybörjare får vid behov en introduktion i materialkunskap. Alla får sedan löpande individuell handledning

Mål

När kursen är avslutad har du som deltagare fått allmänna kunskaper om konst samt fått utveckla ditt personliga målande på ett kreativt vis.

Kursinnehåll

I kursen får du träna på komposition, färgval och uttryck. Du utvecklar ditt måleri, på kursen kommer vi att arbeta med en egen vald bild att återskapa med akrylfärg. Akrylfärg är snabbtorkande, vattenlöslig målarfärg. Akrylfärgen är anpassad till de moderna behoven att måla snabbt och direkt. Fördelen är att färgen inte kräver stora tekniska kunskaper, den är okomplicerad och inbjuder till experiment och lust!

Kursupplägg

Grupperna består av max 6 deltagare. Vi träffas vid 4 tillfällen. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.

Litteratur/Material

Material ingår inte i kursavgiften och du behöver vid kursstart köpa akrylfärg, penslar, samt pannå eller duk alternativt tjockare papper, gärna storlek 30x40 att måla på. Mer info kommer att stå i din kallelse.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas. Det finns möjlighet till fortsättningskurs direkt efter dessa 4 tillfällen.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 6 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Rose-Marie Cotino

Rose-Marie Cotino arbetar som grafisk formgivare och illustratör, sedan 2009 varvar hon jobbet som grafisk kreatör med konstnärsyrket.

Hennes främsta media är måleri i akryl och blandteknik, hon tycker att det ger henne ett härligt spelrum för nytänkande och utveckling av sin kreativitet. 

Rose-Marie har gått Estetiska konststudier på gymnasiet, Bild-& formlinje, fristående kurser i illustration, grafisk form samt copy. Hon har ställt ut både i och utanför Sverige.

 

 

Rose-Marie_Contino

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
05 okt 2021 - 26 okt 2021
Ti 17:45 - 20:00
Tillfällen
4
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1099480
Pris
1275 kr