Måla i akryl för nybörjare

Plats Norrköping

Här jobbar vi i akryl. Du arbetar i din egen takt med individuell handledning och gemensamma genomgångar. Kursen passar därför både nybörjare och den som målat tidigare.

Boka kursen nu

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Innehåll

Akrylfärg är en snabbtorkande, vattenlöslig målarfärg som är anpassad för att kunna måla snabbt och direkt. Du behöver inga stora tekniska kunskaper, utan färgen är okomplicerad och inbjuder till experiment och lust.

Du kan lägga lager på lager och skapa en målning med starka ljuskontraster och drömmande färgklickar.

I kursen får du träna på komposition, färgval och uttryck. Vi går igenom tekniker i akrylfärg. Kursen består av olika uppgifter för att utveckla ditt måleri, bland annat stilleben och egen vald bild.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorleken är cirka 8-13.deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften och du behöver akrylfärg, penslar samt pannå eller duk alternativt tjockare papper att måla på. Läraren går igenom övrigt material. Som deltagare hos oss får du 10 % rabatt på inköp av material på Konstnärsaffären Gredelin i Norrköping - uppge kursnamnet vid inköp.
Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler, då vi endast arbetar med miljövänliga färger.

Kursledare

Ylva Dahlberg Holmén

Ylva är glasskulptör med en bred konstnärlig bakgrund. Utöver en examen från Det Kongelige Akademi i Danmark, har hon även läst konst på Islands konsthögskola och Linnéuniversitetet.

Ylva har i flera års tid hållit kurser och workshops inom måleri, skulptur och glasformgivning.

Målet med Ylvas kurser är att väcka skaparglädje och nyfikenhet för olika uttryckssätt.

Ylva Dahlberg Holmén, lärare i glas på Folkuniversitetet i Norrköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 nov 2022 - 06 dec 2022
Ti 17:30 - 19:45
Tillfällen
5
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1139775
Pris
1200 kr