Akryl Mixed Media

Plats Norrköping

Måla med olika material och tekniker med Folkuniversitetet i Norrköping. Du arbetar i din takt med individuell handledning och gemensamma genomgångar. Kursen passar därför både nybörjare och de som målat tidigare.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Mixed media, eller blandteknik som det också brukar kallas, är ett sätt att kombinera olika material och tekniker, för att skapa en bild eller tavla.

Du kommer att använda akrylfärg som grundmaterial och sedan experimentera med olika tekniker för att skapa texturer, mönster och effekter. Du kommer också att få se närmare på andra typer av färg, pennor, kritor och så vidare.

Målgrupp

För dig som är nyfiken på och intresserad av att måla med akryl och testa olika material. Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna, då en stor del av undervisningen sker individuellt. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar. Du som är nybörjare får vid behov en introduktion i materialkunskap.

Mål

När kursen är avslutad har du som deltagare fått allmänna kunskaper om konst och fått utveckla ditt personliga målande på ett kreativt vis.

Kursinnehåll

  • Färglära
  • Komposition
  • Materialkunskaper

Vi lägger mycket tid på ditt egna konstnärliga skapande, men också gemensamma bildgenomgångar

Litteratur/Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du får förslag på material utifrån vad läraren rekommenderar. Läraren använder sig också av annat extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Länkar

Kursledare

Bernadette de Tauzia

Bernadette de Tauzia är fransk konstnär och har läst konst, konsthistoria och arkitektur på Universitetet i Frankrike. Hon har en fransk en svensk lärarlegitimation inom bild och design. Som konstnär ställer hon ut sina konstverk i Europa.

Hon jobbar helst med ”mixed-media” blandtekniker (Akryl, collage, pastell, kol mm...) och digitalt (Photoshop, Krita program). Hon är kursledare i konst (Mixed media), digitalt skapande (Photoshop) och franska på Folkuniversitetet.

Bernadette de Tauzia

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
30 mar 2022 - 27 apr 2022
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
5
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1116809
Pris
1200 kr