Helgkurs - Akrylmåleri - Utomhus

Plats Norrköping

Kom och låt dig bli inspirerad av målning i akryl. Om vädret tillåter kommer vi måla utomhus. Vi kommer under två dagar att sitta och måla i skulpturparken bakom Norrköpings Konstmuseeum.

Boka kursen nu

Helgkursen är till dig som vill ha två fantastiska dagar med målning sol och glatt sällskap. Vi målar utomhus om vädret tillåter annars är vi i Folkuniversitets ateljé.

Är du nybörjare får du lära dig att måla i akryl (grundteknik, färglära och kompositio).

Ej nybörjare? Kom och får hjälp av din ledare för att utveckla ditt skapande!

Innehåll

Grundläggande tekniker i akryl med färg- och materiallära samt bildkomposition. Akrylfärg kan allt det som alla andra färger kan tillsammans och är anpassad till de moderna behoven att måla snabbt och direkt. Den tillåter även lasyr- och skiktmålning samt detaljrika klassiska tekniker. Fördelen med akrylfärgen är att den inte kräver stora tekniska kunskaper, deb är okomplicerad och inbjuder till experiment med lagerpålager-principen.

Material

Material ingår inte i kursavgiften och du behöver akrylfärg och penslar samt pannå/duk att måla på. Färgerna är rött, blått, gult, vitt och svart - EJ kadmiumfärger då vi endast arbetar med miljövänliga färger. Fältstaffli + 4 limklämmor. Om du inte har fältstaffli kan en plywood- eller masonitskiva (minst A3 max A2) räcka.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Bernadette de Tauzia

Bernadette de Tauzia är fransk konstnär och har läst konst, konsthistoria och arkitektur på Universitetet i Frankrike. Hon har en fransk en svensk lärarlegitimation inom bild och design. Som konstnär ställer hon ut sina konstverk i Europa.

Hon jobbar helst med ”mixed-media” blandtekniker (Akryl, collage, pastell, kol mm...) och digitalt (Photoshop, Krita program). Hon är kursledare i konst (Mixed media), digitalt skapande (Photoshop) och franska på Folkuniversitetet.

Bernadette de Tauzia

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
19 jun 2021 - 20 jun 2021
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1101739
Pris
975 kr