Måla i akryl för nybörjare

Plats Norrköping

Här jobbar vi i akryl. Du jobbar i din takt med individuell handledning och gemensamma genomgångar. Kursen passar därför både nybörjare och dig som har målat tidigare.

Boka kursen nu

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Innehåll

Akrylfärg är en snabbtorkande, vattenlöslig målarfärg som är anpassad för att kunna måla snabbt och direkt. Du behöver inga stora tekniska kunskaper, utan färgen är okomplicerad och inbjuder till experiment och lust.

Du kan lägga lager på lager och skapa en målning med starka ljuskontraster och drömmande färgklickar.

I kursen får du träna på komposition, färgval och uttryck. Vi går igenom tekniker i akrylfärg. Kursen består av olika uppgifter för att utveckla ditt måleri, bland annat stilleben och egen vald bild.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorleken är cirka 8-10.deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften och du behöver akrylfärg, penslar samt pannå eller duk alternativt tjockare papper att måla på. Läraren går igenom övrigt material. Som deltagare hos oss får du 10 % rabatt på inköp av material på Konstnärsaffären Gredelin i Norrköping - uppge kursnamnet vid inköp.
Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler, då vi endast arbetar med miljövänliga färger.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Ylva Dahlberg Holmén

Ylva Dahlberg Holmén är glaskonstnär med examen från KADK (Kongelige danske kunstakademiens skola för Arkitektur, Design), Bornholm. Hon har även utbildning från Icelandic Academy of Art och ​Linnéuniversitetet.

Ylva har över 15 år lång konstnärlig erfarenhet inom skultpur, konst och glas och har undervisat på bland annat Folkuniversitetet under många år.​

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
04 feb 2021 - 04 mar 2021
To 17:30 - 19:45
Tillfällen
5
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1089006
Pris
1175 kr