Oljemåleri

Plats Malmö

Utveckla din färdighet i måleri med olja och arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, kommer vi att kontakta dig som är anmäld.

Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Kursinnehåll

  • utveckla ditt måleri med individuell handledning
  • målarteknik - gemensamma och individuella genomgångar efter behov
  • introduktion i materialkunskap, för nybörjare

Under kursen målar du utifrån lust och för att hitta glädjen i ditt personliga måleri. Du målar efter egen inriktning och ambitionsnivå.

Kursupplägg

Du arbetar praktiskt med dina projekt och får stor möjlighet till handledning från din kursledare under större delen av tiden. Gruppen består av max 10 deltagare. Din kursledare har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du når dina mål.

Mål

Utveckla ditt måleri och din teknik, eller lär dig olika grundläggande tekniker, och få bättre förståelse för materialet och dess möjligheter. Vi vill stimulera din skapandeprocess och få dig att anta nya utmaningar.

Förkunskaper

Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna då undervisningen är individuellt anpassad till stor del. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Studiematerial/Litteratur

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Stafflier finns att låna i ateljén.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar också andra konstkurser och ibland också intensivkurser med specifik inriktning.

Medverkande

Julia Stenberg

Julia är illustratör och bildkonstnär med inriktning på traditionella tekniker, främst teckning, olja och akvarell. Julia undervisar i oljemåleri och illustration med fokus på idéprocess och hantverk.

Julia har en kandidatexamen från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) Göteborg. Hon har även läst en termin med specialisering på illustration på Cardiff School of Art and Design i Wales, och har en tvåårig folkhögskoleutbildning från Kronobergs konstskola.

Idag är hon verksam i Malmö, och arbetar med frilansuppdrag som illustratör, privata måleribeställningar och egna konstnärliga projekt inom bildkonst.
Du kan se Julias arbeten på hennes webbplats

Den kreativa processen bygger på ett samspel mellan seende, hantverk och tankeprocess. Julia lär ut hur du arbetar fram och realiserar kreativa idéer, och utvecklar ditt hantverk för att skapa ett personligt uttryck i dina bilder.

Julia Stenberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
26 nov 2020 - 17 dec 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
4
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1077549
Pris
2045 kr