Måleri

Plats Lund

En kurs i att måla, på dagtid. Utveckla din färdighet i måleri och arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • Utveckla ditt måleri med individuell handledning.
  • Målarteknik - gemensamma och individuella genomgångar efter behov.
  • Introduktion i materialkunskap, för nybörjare.
  • Arbeta med akryl, olja eller akvarell.

Kursupplägg

Du arbetar praktiskt med dina projekt, med handledning från läraren, större delen av tiden. Gruppen består av max. 10 deltagare. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.

Mål

Utveckla ditt måleri och din teknik, eller lär dig olika grundläggande tekniker, och få bättre förståelse för materialet och dess möjligheter. Vi vill stimulera din skapande process och få dig att anta nya utmaningar.

Målgrupp/Förkunskaper

Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna då undervisningen är individuellt anpassad till stor del. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Studiematerial/Litteratur

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Stafflier finns att låna i ateljén.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar också andra konstkurser och ibland också intensivkurser med specifik inriktning.

Tips

Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Jucivaldo Tavares Santos

Följ med på en färgsprakande resa med måleriet som gemensam uttrycksform!

Har studerat konst vid Museum of Modern Art i Salvador 1996 och São Paulo Museum of Modern Art 1998 samt bedrivit högre konststudier vid São Paulo universitet.

Utöver Sverige och Brasilien har han ställ ut i USA, Italien, Holland, Frankrike, Norge och Danmark, och han finns representerad i ett stort antal konstsamlingar över hela världen.

Jucivaldo målar abstrakt och färgstarkt och använder sina intryck från värmen och hettan i hemlandet Brasilien för att skapa geometriska linjer och imaginära former. Med starka färger bejakar han livet. Jucivaldo tycker om naturen och målar också landskap, blommor och figurativt. Musiken är en viktig del av hans skapandeprocess. 

Han har undervisat i måleri både privat och i skolor i sin hemstad Salvador. Undervisar på Folkuniversitetet sedan 2017.

Jucivaldo Santos

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
02 sep 2022 - 30 sep 2022
Fr 13:00 - 16:00
Tillfällen
5
Plats
Bredgatan 5, 22221 Lund
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1140602
Pris
1995 kr