Måleri olja/akryl - onsdagar

Plats Linköping

Upptäck och fördjupa dig i måleriets varierande, inspirerande uttrycks- och utvecklingsmöjligheter. Du arbetar i din egen takt med individuell handledning och väljer själv om du vill måla i olja eller akryl.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi behandlar oljemåleriets material och målningsteknik, färg och bildkomposition samtidigt som du arbetar praktiskt med stilleben eller egna bilder. Du får chansen att öka dina kunskaper inom måleri, komma igång med ditt eget kreativa bildskapande och inspireras att fortsätta.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning, där du vägleds utifrån dina egna förutsättningar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Handledningen anpassas individuellt utifrån dina förkunskaper.

Material

Du medtar eget material. Du behöver färg, penslar, målarduk, rit/skissblock, blyertspennor samt radergummi. Enligt vår miljöpolicy får enbart konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel användas i ateljén. Kursledaren går igenom eventuellt övrigt material.

Ett råd till dig som nybörjare är att inleda med begränsat material och grundfärgerna röd, gul och blå. Avvakta med eventuella omfattande inköp till efter första kurstillfället.

Kursledare

Filip är egenföretagare konstnär och även verksam som scenograf och dekormakare. Han har studerat konst och konstvetenskap i Sverige och Italien.

Filip Checinski

Filip är egenföretagare konstnär och även verksam som scenograf och dekormakare. Han har studerat konst och konstvetenskap i Sverige och Italien.

Filip hanterar många typer av konstnärliga material och har lång praktisk erfarenhet, men är i grunden tecknare. Han tillämpar gärna mycket analys och vill låta skapandet utvecklas organiskt.

Filip Checinski

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
09 sep 2020 - 28 okt 2020
On 16:45 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075824
Pris
1725 kr