Måleri olja/akryl - lördagar jämna veckor

Plats Linköping

Upptäck och fördjupa dig i måleriets varierande, inspirerande uttrycks- och utvecklingsmöjligheter. Du arbetar i din egen takt med individuell handledning och väljer själv om du vill måla i olja eller akryl.

Boka reservplats

Innehåll

Vi behandlar oljemåleriets material och målningsteknik, färg och bildkomposition samtidigt som du arbetar praktiskt med stilleben eller egna bilder. Du får chansen att öka dina kunskaper inom måleri, komma igång med ditt eget kreativa bildskapande och inspireras att fortsätta.

Kursupplägg


Vi träffas varannan vecka (jämna). Kursen gör uppehåll den 31 oktober.

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning, där du vägleds utifrån dina egna förutsättningar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Handledningen anpassas individuellt utifrån dina förkunskaper.

Material

Du medtar eget material. Du behöver färg, penslar, målarduk, rit/skissblock, blyertspennor samt radergummi. Enligt vår miljöpolicy får enbart konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel användas i ateljén. Kursledaren går igenom eventuellt övrigt material.

Ett råd till dig som nybörjare är att inleda med begränsat material och grundfärgerna röd, gul och blå. Avvakta med eventuella omfattande inköp till efter första kurstillfället.

Kursledare

Thomas är en konstnär med lång erfarenhet av både måleri och krokiteckning, ofta med levande modeller. Som handledare och lärare inom konst är Thomas mycket uppskattad och har många deltagare som kommer tillbaka termin efter termin för att få fortsätta måla och skapa med hans vägledning som inspirationskälla.

Thomas har lett kurser hos oss på Folkuniversitetet i över 30 år och vill göra allt för sina deltagare. När du har fastnat i din kreativitet kan Thomas smyga fram bakom dig, vända din tavla uppochner och fundersamt fråga ”ser du skogen?”.

Kursledare

Thomas Gustafsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2020 - 12 dec 2020
Lö 09:30 - 12:30
Tillfällen
6
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075781
Pris
1725 kr