Måleri olja/akryl - tisdagar

Plats Linköping

Upptäck och fördjupa dig i måleriets varierande, inspirerande uttrycks- och utvecklingsmöjligheter. Du arbetar i din egen takt med individuell handledning och väljer själv om du vill måla i olja eller akryl. Ges i Linköping.

Boka reservplats

Innehåll

Vi behandlar oljemåleriets material och målningsteknik, färg och bildkomposition samtidigt som du arbetar praktiskt med stilleben eller egna bilder. Du får chansen att öka dina kunskaper inom måleri, komma igång med ditt eget kreativa bildskapande och inspireras att fortsätta.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning, där du vägleds utifrån dina egna förutsättningar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Handledningen anpassas individuellt utifrån dina förkunskaper.

Material

Du medtar eget material. Du behöver färg, penslar, målarduk, rit/skissblock, blyertspennor samt radergummi. Enligt vår miljöpolicy får enbart konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel användas i ateljén. Kursledaren går igenom eventuellt övrigt material.

Ett råd till dig som nybörjare är att inleda med begränsat material och grundfärgerna röd, gul och blå. Avvakta med eventuella omfattande inköp till efter första kurstillfället.

Kursledare

Thomas Gustavsson

Thomas är en konstnär med lång erfarenhet av både måleri och krokiteckning.

Som handledare och lärare inom konst är Thomas mycket uppskattad och har många deltagare som kommer tillbaka termin efter termin för att få fortsätta måla och skapa med hans vägledning som inspirationskälla.

Thomas har gått på Konstfack och har lett kurser hos oss på Folkuniversitetet i över 30 år. Han utgår alltid från deltagaren och hjälper dig vidare utifrån just dina förutsättningar.

Man som målar

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2022 - 29 mar 2022
Ti 17:00 - 19:15
Tillfällen
8
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1114430
Pris
1775 kr