Måleri

Plats Kungsbacka

I Kungsbacka får du öva upp din känsla för färg, form och ljus genom att kritiskt granska och studera det motiv du vill gestalta.

Boka kursen nu

Denna kurs vänder sig till såväl till dig som målat en del tidigare som till dig som är nybörjare. Vi arbetar både med stilleben och fritt måleri och undersöker de tekniker som möjliggör återgivningen av den visuella upplevelsen av färg och form.

Målgrupp
Kursen passar såväl för nybörjare som för de som målat tidigare.

Mål
Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Innehåll
Grundläggande tekniker i olje- eller akrylmåleri med färg- och materiallära samt bildkomposition. Deltagarna arbetar med stilleben och efter egna bildidéer.

Undervisningsform
Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Självständigt arbete under handledning med uppställda stilleben.

Litteratur/material
Material ingår inte i kursavgiften. Du målar med akryl eller oljal. Om du är osäker på vad du behöver för material går läraren igenom det med dig vid första kurstillfället..

Tips/mervärde
Det går att måla miljövänligt även med vanlig oljefärg genom att utesluta terpentin och petroleumbaserade lösningsmedel, fernissor etc. Det enda som behövs är linolja. Färgen används i "tubkonsistens" och linolja tillsätts eventuellt i små mängder för att göra konsistensen mer utstrykningsbar. Målningssättet är "a la prima" och lämpar sig inte att måla i skikt. En följd är hög glans och långa torktider. Penslar rengörs efter avtorkning med såpa och vatten.


På Folkuniversitetet har vi fattat beslutet att inga kadmiumfärger vid är tillåtna. Det finns syntetiska pigment som fungerar som substitut. Dessa färger betecknas också som kadmiumfärger, men har ofta tillägget Hue (vanligast), Sub eller Imit beroende på fabrikat. Välj gärna nya och mindre miljöstörande arbetsmaterial som vattenbaserad oljefärg.

Kursledare

Lennart Åberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
01 feb 2021 - 05 apr 2021
Må 18:30 - 21:30
Tillfällen
10
Plats
Norra Torggatan 8-10, 43421 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1088779
Pris
3595 kr