Måleri blandade tekniker

Plats Kristianstad

Upptäck olika uttrycksmöjligheter, utveckla din färdighet i måleri och arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Boka kursen nu

Vi målar olja, akryl och akvarell. Vår lärare gör allt för att stödja sökandet efter nya kunskapskällor att ösa ur. Stort fokus läggs på kreativitet, glädje och fantasi – våra viktigaste redskap när vi skapar och målar!

Förkunskaper

Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna.

Mål

Målet är att du ska ha roligt, känna dig bekväm med materialet och få lust att måla mer. Detta är en workshop där du väljer din inriktning, det kan vara att lära sig mer om abstrakt måleri, kontrastfärger, material och att måla med fantasin. Vi talar om era alster och lyfter fram teknik och intressanta vinklar av verken. Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta. Målet är att du ska utveckla din kreativitet och din kunskap om måleriets villkor och mångfald.

Innehåll

Du arbetar antingen med egna bilder och idéer eller med givna uppgifter som du får av kursledaren. Du målar med akryl, akvarell eller olja. Om du är osäker på vad du behöver för material går ledaren gärna igenom det med dig någon dag innan kursstart.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du kan välja att arbeta med vattenbaserade oljefärger, akrylfärger eller annat material som du vill jobba med. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Chris Robertson

Konstnär med utbildning i IT design och måleri.

IT-designer med huvudämnet Informatik med inriktning interaktiva medier. Har studerat kommunikationsvetenskap, bild - ämnesfördjupning i måleri på Högskolan i Kristianstad. 

I huvudsak arbetar jag på min konstbyrå, Brownbetty of Sweden, med olika estetiska upplevelser: kreativ workshop, måleri, grafisk formgivning, webbdesign och hållbar konst.

Resterande tid tillbringar jag på Folkuniversitetet med kurser och workshop inom konst, webbdesign och svenska språket.

Chris Robertson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
07 nov 2020 - 04 okt 2020
Lö 10:00 - 13:00
Sö 10:00 - 13:00
Tillfällen
2
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1075003
Pris
795 kr