Måla stort med mycket färg

Plats Karlstad

Med akrylfärg leker vi med dropp, rinn och svampar, borstar, rollers.

Boka kursen nu

Målgrupp

För dig som vill inspireras eller lära dig mer. Du har målat lite innan och vill ha en puff för komma vidare och utveckla ditt eget skapande. Eller så vill du bara ha roligt och måla ihop med andra. Vi jobbar inte med grunderna inom måleri utan dyker rätt på dagens tema.

Mål

Att du fått uppleva glädjen med färg och vågat leka och experimentera. Att du genom detta utvecklats inom ditt egna skapande


Undervisningsform

Viss teori ingår, men tyngdpunkten ligger på att måla.

"Jag guidar dig igång, så att du får en egen bildidé att utgå ifrån. Tanken är att leka med det tänkta motivet, så att du fritt kan ägna dig åt att skapa utan fastna i vad som är rätt eller fel. Genom att gå upp i storlek både i formatet av duk och med penslar, och att ha tillgång till mycket färg, så blir målarsättet ett annat. Jag går hela tiden runt som stöd och bollplank i din process."
Kursledare Kerstin Wessberg

Material

På workshopen står vi för allt material inklusive en stor uppspänd duk (73*60cm) och konstnärsrockar som skyddar kläderna .

Kursledare

Kerstin Wessberg

– Färgen är alltid nummer ett för mig. Jag brinner för att hjälpa andra i att hitta sitt egna, måleriska språk. Det är viktigt med praktisk kunskap, men allt ska göras med glädje.

Kerstin Wessberg är en erfaren konstnär med flera separatutställningar och samlingsutställningar i sitt CV. Hon har målat i drygt 20 år och bland annat utbildat sig på Karlstad Fria Målarskola samt
Gerlesborgsskolan i Bohuslän. 

Kerstin är ny kursledare på Folkuniversitetet sedan hösten 2016, men har tidigare hållit kurser och workshops i åtta år.

Mer information

Här kan du läsa mer om Kerstin Wessberg.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
24 nov 2021 - 01 dec 2021
On 18:00 - 20:30
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 26, 65225 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1102085
Pris
1500 kr