Måla i akryl - fredag fm

Plats Jönköping

Upptäck akrylmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till både nybörjare samt vana akrylmålare.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i akrylmåleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta. Målet är att du ska utveckla din kreativitet och din kunskap om måleriets villkor och mångfald.

Innehåll och kursupplägg

Kursen innehåller färg- och materiallära samt färg- och formanalys. Kursen innehåller bildkomposition samt riktlinjer för måleri och uppmuntrar till egna idéer. Mycket tid läggs på att eleven ska få arbeta praktiskt med måleri. Kursledaren lär också ut tekniktips.

Undervisningsform

Undervisningen sker i form av handledning och gemensamma genomgångar.

Material

Obs! Material ingår inte i kursen.

Akrylfärger, penslar, duk, palett, blyertspenna med mera. (Material finns att låna vid första tillfället om så behövs.) Läraren går igenom övrigt material.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
23 okt 2020 - 13 nov 2020
Fr 10:00 - 13:00
Tillfällen
4
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1074543
Pris
1200 kr