Akrylmålning fredag

Plats Jönköping

Upptäck akrylmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till både nybörjare samt vana akrylmålare.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i akrylmåleri, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta. Målet är att du ska utveckla din kreativitet och din kunskap om måleriets villkor och mångfald.

Innehåll och kursupplägg

Kursen innehåller färg- och materiallära samt färg- och formanalys. Vi går igenom bildkomposition samt riktlinjer för måleri och uppmuntrar till egna idéer. Mycket tid läggs på att eleven ska få arbeta praktiskt med måleri. Kursledaren lär också ut tekniktips.

Undervisningsform

Undervisningen sker i form av handledning och gemensamma genomgångar.

Material

Obs! Material ingår inte i kursen.

Ta med akrylfärger, penslar, duk, palett, blyertspenna med mera. (Material finns att låna vid första tillfället om så behövs.)  Läraren går igenom övrigt material.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 apr 2023 - 12 maj 2023
Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
fre 14 apr 2023 kl 10:00-13:00
  • fre 21 apr 2023 kl 10:00 - 13:00
  • fre 28 apr 2023 kl 10:00 - 13:00
  • fre 5 maj 2023 kl 10:00 - 13:00
  • fre 12 maj 2023 kl 10:00 - 13:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
101092
Pris
1725 kr