Olje och akrylmålning

Plats Jönköping

Upptäck glädjen med att måla i olje- eller akrylfärg ! På den här kursen utforskar vi akryl- och oljemåleriets olika uttrycks- och tvecklingsmöjligheter. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka kursen nu

Målgrupp

Passar både för dig som är nybörjare och dig som har målat i olja eller akryl tidigare.

Mål

Som deltagare ska du efter avslutad kurs ha fått grundläggande kunskaper i akryl- och oljemåleri. Du har utvidgat ditt bildskapande och kreativitet samt kan fortsätta att måla på egen hand.

Innehåll

Grundläggande tekniker i akryl- och oljemåleri med färg- och materiallära samt bildkomposition. Vi arbetar med stilleben och egna bildidéer. Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Vi tester till exempel att måla med kniv och att måla alla prima.

Gruppstorlek

Cirka 6-10 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat färg, penslar, rit/skissblock, duk/pannå, kol och radergummi/knådgummi. Vi rekommenderar vattenlöslig oljefärg som finns att köpa på välsorterade artistmaterialsbutiker. Läraren kommer att gå igenom materialet.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Anna Tompa

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
25 okt 2022 - 08 nov 2022
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
3
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1142011
Pris
995 kr