Acrylic pouring och alcohol ink

Plats Jönköping

Acrylic pouring är en lekfull och rolig teknik där vi skapar abstrakta målningar genom att hälla akrylfärg på canvasdukar. Alcohol Inks använder vi för att skapa härliga abstrakta konstverk på Yupopapper. Vi ses i Jönköping!

Boka reservplats

Målgrupp

Grundkurs. Inga förkunskaper är nödvändiga. Inte lämplig för barn, gravida eller ammande.

Mål och innehåll

Du får testa olika tekniker i Acrylic pouring, exempelvis dirty cup. Genom att blanda akrylfärg med ett medium blir färgen mer flytande och kan hällas ut direkt på canvasduken. Genom att luta duken i olika riktningar och använda brännare, tar mönstret form. Du får testa att använda bland annat silikon, brännare och snören för att skapa målningarna.

Alcohol ink: Under kursen arbetar du med blankt papper som du droppar bläck och alkohol på. Genom att luta pappret i olika riktningar, blåsa på färgen eller använda pensel, skapar du härligt färgrika målningar.

Material

Lite material ingår i kursen. Övrigt material finns att köpa under kursen. OBS! Färgen är alcohol-baserad med stark lukt och inte lämplig för barn, gravida eller ammande. Vi kommer att ta hänsyn till den starka lukten och ha bra ventilation i lokalen.

OBS! Materialkostnad tillkommer. Material till helgens projekt finns att köpa på plats.

Hämtning av era tavlor görs lördagen den 14 augusti kl 10:00-10:45.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Julia Kangas

Alla kan måla! Det är det viktigaste jag vill förmedla i mina kurser. Jag har alltid tyckt om att pyssla, måla och skapa men har på senare år fastnat för acrylic pouring och alcohol ink. Jag älskar att leka med färg och ser målning som en lekfull och glädjefylld process.

I mina kurser får ni testa att måla abstrakt genom att bland annat hälla färg, använda brännare, blåsa på verken och luta era dukar och papper i olika riktningar och se färgen flyta ut. Jag hoppas att dessa tekniker kan ge er lika mycket skaparglädje och inspiration som de ger mig!

Tillsammans med min man har jag instagramkontot @kangaskreativa. Där kan ni se mer av vad vi gör och vad teknikerna innebär.

Julia Kangas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
06 aug 2021 - 08 aug 2021
Fr 18:00 - 20:15
Lö 10:00 - 13:00
Sö 09:00 - 12:00
Tillfällen
3
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1102196
Pris
1150 kr