Måla i olja eller akryl helg

Plats Jönköping

Upptäck glädjen med att måla i olje- eller akrylfärg! På den här helgkursen utforskar vi akryl- och oljemåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter. Ges av Folkuniversitetet i Jönköping

Boka kursen nu

Målgrupp

Passar både för dig som är nybörjare och dig som har målat i olja eller akryl tidigare.

Mål

Som deltagare ska du efter avslutad kurs ha fått grundläggande kunskaper i akryl- eller oljemåleri. Du har utvidgat ditt bildskapande och kreativitet samt kan fortsätta att måla på egen hand.

Innehåll

Grundläggande tekniker i akryl- eller oljemåleri med färg- och materiallära samt bildkomposition. Vi arbetar med stilleben och egna bildidéer. Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Vi testar till exempel att måla med kniv och att måla alla prima.

Gruppstorlek

Under rådande pandemi endast 7 st deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat färg, penslar, rit/skissblock, duk/pannå, kol och radergummi/knådgummi. Vi rekommenderar vattenlöslig oljefärg som finns att köpa på välsorterade artistmaterialsbutiker. Läraren kommer att gå igenom materialet.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Annelie Damberg

När jag får frågan om hur länge jag målat brukar jag svara: Så länge jag kunnat gå. För jag kan inte minnas en tid då jag inte har målat, tecknat eller helt enkelt bara skapat med händerna. Jag är nyfiken och vetgirig som person och det finns få tekniker som jag inte provat på. Men varmast om hjärtat ligger ändå oljemåleriets intensitet och akvarellens nyckfullhet.

Jag älskar att utforska hur samspelet mellan ljus, kontrast och mörker formar vår upplevelse av det vackra i de färger och mönster som vi ser runt omkring oss. Jag kan prata mig varm om färgharmoni och komposition. Om du vill kan vi prata om vetenskapen bakom olika tekniker, lika väl som vi kan prata om att bara följa känslor i målandet eller att endast observera vad vi ser och måla det.

En kurs med mig kommer bland annat innebära övningar där vi tillsammans jobbar med att komponera bilder, att välja färger som harmoniserar, att sätta ljus och skuggor för att skapa intresse hos betraktaren. Allt utefter dina egna förutsättningar.

Annelie Damberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
21 aug 2021 - 22 aug 2021
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1102177
Pris
1000 kr