Kreativt måleri - tisdag kväll, Jakobsberg

Plats Järfälla

Vill du komma igång på riktigt med ditt måleri? Har du fastnat utan att riktigt veta hur du skall ta dig vidare och utvecklas? Med hjälp av kreativa och lekfulla övningar utforskar vi tillsammans bildkonstens många möjligheter!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha utforskat nya sätt att uttrycka dig i färg och form, samt känna lust att utveckla ditt personliga måleri ytterligare.

Innehåll

 • Färg och materiallära
 • Bildkomposition
 • Lekfulla övningar i kreativitet
 • Undervisningsform/kursupplägg

  Genom övningar och samtal ledsagar dig läraren till nya insikter om måleriet. Handledning ges såväl individuellt som i grupp. Du väljer själv om du vill måla abstrakt eller föreställande. Gruppstorlek 6-10 deltagare.

  Material

  Kursen utgår i första hand från akrylmåleri, men du kan även välja att experimentera med andra medier. Material ingår inte i kursavgiften. Senast en vecka innan kursstart skickas ett mail ut med materiallista. Enligt Folkuniversitetets miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

  Kursledare

  Verksamheten leds av en konstnär med gedigen utbildning inom respektive ämne.

  Fortsättningsmöjligheter

  Om du vill fördjupa dina kunskaper i måleri kan du exempelvis välja att gå någon av våra fristående helgkurser "Akrylmåleri - kreativt måleri", "Akrylmåleri - färglära" eller "Akrylmåleri - fluid art".

  Om Covid-19

  För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Susan Whitlow

Susan Whitlow har en master- och kandidatexamen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Sedan hon avslutade sina studier 2017 har hon arbetat som ateljépedagog på Nationalmuseum, parallellt med sitt eget konstnärskap. Innan konsthögskolan studerade hon en tvåårig konstförberedande utbildning med inriktning måleri på Östra Grevie folkhögskola.

I hennes konstnärliga praktik intresserar hon sig för olika material och dess uttryck, och använder sig bland annat av vattenlaveringar; en metod där man med färgpigment kan synliggöra vattnets struktur, materialitet och fysikalitet.

www.susanwhitlow.com

Susan Whitlow

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
16 mar 2021 - 20 apr 2021
Ti 18:30 - 20:45
Tillfällen
5
Plats
Sångvägen 10, 17736 Järfälla
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1088526
Pris
1375 kr