Abstrakt måleri - helg

Plats Göteborg

Är du nyfiken på abstrakt måleri och vill komma igång? Eller har du målat abstrakt ett tag och vill komma vidare? På denna kurs får du testa flera metoder för abstrakt måleri, se exempel på samtida och äldre abstrakta konstnärer samt löpande handledning under helgens gång.

Boka nu

Vi gör övningar för att slappna av och tysta vår inre kritiker. Du lär dig vikten av att tänka på komposition, ljus och mörker och färgval även när du arbetar abstrakt men också att släppa loss och lita på din intuition. Du får en genomgång i färglära och tips på hur man kan kombinera färg. Det blir en intensiv och spännande crash course!

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla. Nybörjare får en introduktion i ämnet och orientering i olika material och tekniker. Vana målare får handledning på sin nivå. Undervisningen rymmer såväl genomgångar i grupp som individuell handledning under arbetets gång.
Våra konstkurser är från 16 år.

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha fått ökade kunskaper i abstrakt måleri och fått lust och mod att arbeta vidare på egen hand.

Innehåll

På denna kurs får du lära dig metoder att komma igång med abstrakt måleri.  Fokus ligger på tillvägagångssättet, färglära samt individuell handledning.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorlek cirka 6 - 8 deltagare. 

Litteratur/material

Medtag eget material, valfria tekniker. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler. 

 

 

Kursledare

Malin Molin

Malin Molin (f.1989) tog sin masterexamen i fri konst på Kungl. Konsthögskolan 2021 och har sedan dess varit verksam som konstnär och kursledare i måleri. Hon har bland annat undervisat vid Basis konstskola i Stockholm samt Domen konstskola i Göteborg. I sin praktik arbetar Molin med ett måleri som berör frågor kring bild, kropp och begär. Med hjälp av bilder från sociala medier och digital reklam bygger hon upp intrikata, färgmättade stilleben som är både tilldragande och frånstötande på samma gång. Hon drivs av kärleken till måleriet och har ett visuellt språk fullt av konsthistoriska referenser. Molin har ställt ut regelbundet sedan sin examen, bland annat på Konstakademin, Galerie Feiertag i Kassel och Wetterling Gallery i Stockholm.

Foto lärarbild: Julia Westerberg

Malin Molin är kursledare på Art College i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
14 okt 2023 - 15 okt 2023
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 14 okt 2023 kl 09:00-16:00
  • sön 15 okt 2023 kl 09:00 - 16:00
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
304208
Pris
2275 kr