Fri ateljé

Plats Göteborg

En fördjupande kurs i Fritt måleri för dig som har målat en hel del tidigare, men inte kommit vidare, och kanske helt enkelt vill få hjälp med utveckligen av det egna uttrycket.

Boka reservplats
Du har kanske några gamla målningar hemma som du vill få ny inspiration till. I den Fria ateljén kan du få handledning att komma vidare och färdigställa dem.

Målgrupp

Denna kurs vänder sig till dig som målat en hel del och som är relativt självgående i måleriet. Samtidigt vill du ta ett ytterligare steg i utvecklingen genom att fördjupa dina kunskaper och förfina din teknik och ditt bildseende.

Lärare

Konstnären Ulla Ohlson, som kommer att hålla i kursen, har lång erfarenhet som kursledare vid sidan av sitt konstnärskap.

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma genomgångar, där reflektioner och analyser av målningarna varvas med aktuella teoriavsnitt, varefter dagen ägnas åt individuell handledning av det egna uttrycket.

Litteratur/material

Material ingår inte i kursavgiften. Du målar med akryl, olja eller akvarell. Om du är osäker på vad du behöver för material så går läraren igenom det med dig vid första kurstillfället.

Tips/mervärde

Det går att måla miljövänligt även med vanlig oljefärg genom att utesluta terpentin och petroleumbaserade lösningsmedel, fernissor etc. Det enda som behövs är linolja.

Färgen används i "tubkonsistens" och eventuellt tillsätts linolja i små mängder för att göra färgen mer utstrykningsbar. Målningssättet är "a la prima" och lämpar sig inte att måla i skikt. En följd är hög glans och långa torktider.

Penslar rengörs efter avtorkning med såpa och vatten.

Folkuniversitetet har tagit beslut om att inga kadmiumfärger är tillåtna i undervisningen.

Det finns syntetiska pigment som fungerar som substitut. Dessa färger betecknas också som kadmiumfärger, men har ofta tillägget Hue (vanligast), Sub eller Imit beroende på fabrikat. Välj gärna nya och mindre miljöstörande arbetsmaterial som vattenbaserad oljefärg.

Kursledare

Ulla Ohlson

Grafisk formgivare och konstnär. Utbildad vid Göteborgs universitet och Domens Konstskola.

Ulla Ohlson har lång erfarenhet som kursledare vid sidan av sitt konstnärskap. Du kan se exempel på hennes arbeten på hennes egen hemsida.

Ulla Ohlson Andrén

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
17 mar 2021 - 21 apr 2021
On 09:30 - 15:00
Tillfällen
5
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1092080
Pris
3475 kr