Måleri Distans Live

Plats Distans

Vi målar tillsammans men på avstånd. I denna online-kurs kommunicerar du direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet fast via Zoom.

Boka kursen nu

Mål

Utveckla ditt måleri och din teknik, eller lära dig olika grundläggande tekniker, och få bättre förståelse för materialet och dess möjligheter. Vi vill stimulera din skapande process och få dig att anta nya utmaningar. Du ska känna dig bekväm med materialet och få lust att måla mer. Målet är att du ska utveckla din kreativitet och din kunskap om måleriets villkor och mångfald.

Målgrupp

Från nybörjare till dem som vill veta mer.

Innehåll

Kursen ger grunderna i
  • Färglära
  • Bildens byggstenar
  • Ljus och skugga
Du arbetar aktivt med ditt måleri och beslutar själv vilket material du vill arbeta med. Stor del av tiden kommer att gå till enskild handledning av läraren, så att du får svar och hjälp med just dina funderingar och önskemål, så att du kommer framåt med ditt måleri. Vi pratar mycket kring de olika delarna, vi genomför även övningar tillsammans. Vi talar om era alster och lyfter fram teknik och intressanta vinklar av verken.

Undervisningsform

Kursen äger rum på angiven dag och tid online via Zoom. I god tid innan kursstarten får du instruktioner om hur du går tillväga för att använda programmet. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och e-postadress, med tillgång till kamera, högtalare och mikrofon. Kursen innehåller gemensamma genomgångar via Zoom och individuell handledning.

Material

Materialet ingår inte i kursavgiften. Du kan välja att arbeta med vattenbaserade oljefärger, akrylfärger eller annat material som du vill jobba med.

Chris Robertson

Konstnär med utbildning i IT design och måleri.

IT-designer med huvudämnet Informatik med inriktning interaktiva medier. Har studerat kommunikationsvetenskap, bild - ämnesfördjupning i måleri på Högskolan i Kristianstad. 

I huvudsak arbetar jag på min konstbyrå, Brownbetty of Sweden, med olika estetiska upplevelser: kreativ workshop, måleri, grafisk formgivning, webbdesign och hållbar konst.

Resterande tid tillbringar jag på Folkuniversitetet med kurser och workshop inom konst, webbdesign och svenska språket.

Chris Robertson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
15 jul 2020 - 12 aug 2020
On 18:30 - 20:00
Tillfällen
5
Studietimmar
10
Kurs-ID
1077055
Pris
950 kr