Måla olja med motiv från Österlen - Distans

Plats Distans

Detta är en kurs där du målar av det natursköna landskapet på Österlen. Motiven är tagna från Österlens sydöstra kust kring Haväng, det böljande odlingslandskapet, de pittoreska små byarna och Brösarps backar.

Boka kursen nu

Kursen ges på distans via lärplattformen Moodle och live via distansplattformen Zoom som du kommer att få information om hur du använder. Distans innebär att du kommer att få dina övningar på Moodle. Distans live innebär att du träffar både din ledare och dina kurskollegor live på utsatt tid.

Våra träffar

På denna kurs träffas vi varannan vecka så våra målningar hinner att torka mellan vi ses. På så sätt är vi redo att gå vidare tillsammans när vi ses.

Målgrupp

På kursen målar vi efter konstnärens egna fotografier. alla övningar innehåller steg-för-steginstruktioner av konstnären. På lektionerna som hålls live går vi igenom teknik och teori inför övningarna. Du bör ha en dator med mic och webbkamera och viss datorvana.

Mål

Kursen banar vägen för oljemåleriets möjligheter och olika tekniker.

Innehåll

  • Materiallära
  • Penselteknik
  • Färgblandning skapa
  • Att skapa lager
  • Att måla i olika skikt

Material

Material ingår ej. Du kommer få en lista på vad du behöver i god tid innan kursen börjar. Listan innehåller material som vi har valt med hänsyn till att få så god kvalitet som möjligt, till ett lågt pris.

Kursledare

Werona Swärd

Werona är en mångsidig konstnär som arbetar med flera olika tekniker; främst olja och akvarell men även pastellkrita och illustration.

”För mig är kunskap om konst och hantverk och dess olika tekniker och teori lika viktigt som att du lär dig att skapa i kreativ och positiv anda. Mitt främsta mål är att lära ut till andra så att du utvecklas personligt i ditt skapande med både utmaningar, inspiration och stöd under vägen”.

Werona är utbildad grafiker och konstnär med cirka 10 års professionell erfarenhet.

Läs mer eller följ Werona på:

http://www.sensa.nu/


https://www.facebook.com/SensaMedvetenNarvaro

Werona Swärd är lärare på Folkuniversitetet i Karlstad

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
20 feb 2022 - 03 apr 2022
Sö 10:00 - 11:30
Tillfällen
4
Studietimmar
8
Kurs-ID
1117400
Pris
950 kr