Krockiteckning, kväll

Plats Uppsala

Släpp loss din konstnärliga kreativitet med en kurs i kroki hos oss på Folkuniversitetet i Uppsala. Få utlopp för dina skapande förmågor och upptäck nya sidor hos dig själv.

Boka nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare, men även till dig som redan har lite erfarenhet av teckning.

Mål

Målet med kursen är att du ska få möjlighet att utveckla ditt seende. Med hjälp av olika metoder lär du dig att komma till rätta med de problemställningar som ofta uppstår i tecknandet.

Innehåll

Grundläggande kroki och modellteckning efter levande modell. Vi tecknar med traditionella ritmaterial såsom kol eller blyerts. Övningar i bland annat syftning, mellanrumsformer och proportioner.

Kursmaterial

Material ingår inte i kurspriset. Till första tillfället behöver du ta med dig skissblock (minst A3), blyertspennor, suddgummi och pennvässare.

Övrigt

Läraren ordnar, i samband med paus, kaffe, te och enklare fikabröd till självkostnadspris.

Anmälan

Tryck på ”Boka nu”. Kort efter att du har ansökt till kursen, kommer du få en bekräftelse. Vi önskar att du bokar kursen minst två veckor innan kursens planerade startdatum. Om det inte har inkommit tillräckligt många anmälningar två veckor före startdatum, kan vi behöva ställa in kursen.

Länkar

Anmälningsvillkor

Konstkurser hösten 2023:

12 september: Teckning, eftermiddag

12 september: Teckning, kväll

13 september: Akvarellmåleri, eftermiddag

13 september: Akvarellmåleri, kväll

14 september: Porträttmåleri

23 september: Akvarellmåleri, helg

11 november: Teckning, helg

9 november: Måla med olja & akryl

9 december: Akvarellmåleri, helg

Kursledare

Markus Andersson

Markus Andersson är sedan många år utövande konstnär, med utbildning från konstskolor i Sverige och England. Markus har även varit elev hos Odd Nerdum, en berömd, nordisk, nutida konstnär.

Hans konst har visats på flera stora utställningar, till exempel Florencebiennalerna 2003 och 2005. Vid biennalen 2003 blev han, som enda svensk, tilldelad Magnus Medici-medaljen för sitt konstnärskap.

Parallellt med konstutövandet har Markus arbetat med undervisning i femton år och inspirerat många till att hitta sin egen väg i bildskapandet.

Hej Markus, vem är du?

Jag är en konstnär med hjärtat i naturen sedan barnsben. Min ateljé ligger i skogen fyra mil norr om Uppsala. Där hittar jag mycket av min inspiration ute i skog och mark. Men jag tar även med mig måleriet när jag resar och målar med förkärlek för havet och människor jag möter.

Vad gör du på Folkuniversitetet i Uppsala?

Jag arbetar sedan länge som kursledare i teckning, akvarell och oljemåleri.

Hur började ditt intresse för konst?

Det började tidigt. Jag fick mina första oljefärger när jag var tio år. Då hade jag tjatat länge. Som barn tecknade jag serier och liknande, men försökte mig även på att måla landskap och djur.

Vad är det bästa med att undervisa?

Att man får ta del av och hjälpa andra att utveckla sitt individuella konstnärskap. Att få dela med sig metoder och tekniker. Det handlar verkligen både om att ge och ta. En erfaren konstnär kan lära en nybörjare mycket men det är även tvärtom, det vill säga en nybörjare kan lära en erfaren konstnär mycket. Det finns ofta en fräschhet i nybörjarens uttryck som den erfarne kan ha tappat på vägen.

Vilka deltagare är det som går din kurs?

Det är verkligen alla möjliga individer med mycket olika erfarenheter. Det är människor i alla åldrar, yrkesutövare av olika slag, studerande och pensionärer mfl. Detta är en stor rikedom.

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av allt möjligt. Olika individer, naturen i olika former, mänskliga dramer. Jag återkommer alltid till vattnet, människan och de grundläggande elementen.

Vad skulle du göra om du inte var konstnär?

Jag tror jag skulle vara snickare eller småbonde. Till min natur är jag jordbunden och gillar handfast konkret arbete av olika slag.

Markus Andersson, kursledare i konst

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 nov 2023 - 5 dec 2023
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 7 nov 2023 kl 18:00-21:15
  • tis 14 nov 2023 kl 18:00 - 21:15
  • tis 21 nov 2023 kl 18:00 - 21:15
  • tis 28 nov 2023 kl 18:00 - 21:15
  • tis 5 dec 2023 kl 18:00 - 21:15
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
201536
Pris
2450 kr