Krokiteckning

Plats Norrköping

Krokiteckning är skissartad teckning efter levande modell och är ett bra sätt för dig som vill utvecklas inom skapande - ett sätt att ständigt träna öga och hand, för både nybörjare och erfarna konstnärer - i Norrköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Att teckna kroki handlar inte om ett slentrianmässigt avbildande utan mer om att gestalta och tolka det du ser på olika sätt. Krokiteckning är en väsentlig del inom konstnärlig utbildning och ett förträffligt sätt att öva upp din förmåga att uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden ur olika perspektiv. Att teckna kroki är en utmärkt träning för all konstnärlig verksamhet och en gynnsam grund för att sedan fortsätta med olika konstformer, måleri eller skulptering.

Kursupplägg

Vi arbetar framförallt utifrån individuell handledning, med levande modell som håller både långa och korta ställningar. Vi går igenom olika moment så som proportioner, syftning, stödpunkt, lodlinje, volym, mellanrumsformer, geometriska förenklingar, för kortningar och överskärningar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Handledningen anpassas individuellt utifrån dina förkunskaper.

Material

Deltagarna medtar eget material. Du behöver inledningsvis skissblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom. Du kommer få chansen att arbeta med olika material så som blyerts, kol, svart- och rödkrita.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Bernadette de Tauzia

Bernadette de Tauzia är fransk konstnär och har läst konst, konsthistoria och arkitektur på Universitetet i Frankrike. Hon har en fransk en svensk lärarlegitimation inom bild och design. Som konstnär ställer hon ut sina konstverk i Europa.

Hon jobbar helst med ”mixed-media” blandtekniker (Akryl, collage, pastell, kol mm...) och digitalt (Photoshop, Krita program). Hon är kursledare i konst (Mixed media), digitalt skapande (Photoshop) och franska på Folkuniversitetet.

Bernadette de Tauzia

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2021 - 14 nov 2021
Sö 13:15 - 15:30
Tillfällen
6
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1111208
Pris
2200 kr