Kroki

Plats Malmö

Upptäck hur roligt det är att teckna kroki och hur snabbt du utvecklar din teknik! Teckna efter levande modell, i mycket korta och något längre ställningar, och öva upp förmågan att se och uttrycka form, volym, rörelse och balans i bilden.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, kommer vi att kontakta dig som är anmäld.

Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Kursinnehåll

Att teckna kroki är ett bra sätt att träna öga och hand på för alla som tecknar och målar. Croquis är franska och betyder "snabb teckning" eller "snabb skiss". På svenska använder vi uttrycket för modellteckning med korta ställningar, från en halv till 15, 20 minuter.

På kursen får du:

  • teckna korta, till något längre ställningar, med levande modell varje gång
  • genomgångar av moment som t.ex. proportioner, syftning, stödpunkt, lodlinje, volym, mellanrumsformer, geometriska förenklingar, förkortningar och överskärningar
  • öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden
  • använda flera olika material, exempelvis blyerts, kol, svart- och rödkrita

Kursupplägg

Vi arbetar i små grupper för att kunna ge alla individuell handledning. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar som varvas med korta genomgångar.

Mål

Öka dina kunskaper om krokiteckning och utveckla din teknik. Träna ditt seende och utveckla din förmåga att uttrycka det du ser.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som den som har lite mer erfarenhet, eftersom du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Studiematerial

Ta med dig skissblock (gärna stort) blyertspennor (helst mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi till första tillfället. Övrigt material går läraren igenom. Materialkostnader ingår inte i kursavgiften.
Stafflier finns att låna.

Utvecklingsmöjligheter

Att teckna kroki är en bra träning för all konstnärlig verksamhet. Kroki är även en bra grund för att fortsätta med olika tecknings- och målarkurser.

Tips

Du kan få tag i material i bl.a. följande affärer: Drewex (Slussgatan 10, Malmö), Matton (Stora Nygatan 24, Malmö), Martins Color (Stora Nygatan 4, Malmö)

Marcus Matt

Marcus är konstnär, utbildad vid Konsthögskolan i Malmö, som främst arbetar med oljemåleri.

Marcus Matt tog sin masterexamen vid Konsthögskolan i Malmö 2017 och var efter det en av mottagarna av Bernadotteprogrammets stipendium, utdelat av Konstakademien. Han har bland annat ställt ut i Berlin, Köpenhamn och Stockholm. 

På Folkuniversitetet håller han nybörjar- och fortsättningskurs i teckning. Se Marcus verk på hans hemsida marcusmatt.com.

Marcus Matt

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2020 - 05 okt 2020
Må 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1076860
Pris
2045 kr