Krokiteckning - söndagar

Plats Linköping

Croquis betyder 'snabb teckning'. Krokiteckningen är skissartad efter levande modell. Fungerar som konditionsträning för skapandet - att träna öga och hand. Kursen i Linköping är för både nybörjare och erfarna konstnärer.

Boka kursen nu

Innehåll

Att teckna kroki handlar inte om ett slentrianmässigt avbildande utan mer om att gestalta och tolka det du ser på olika sätt. Krokiteckning är en väsentlig del inom konstnärlig utbildning och ett förträffligt sätt att öva upp din förmåga att uppleva form, volym, rörelse och balans i bilden ur olika perspektiv. Att teckna kroki är en utmärkt träning för all konstnärlig verksamhet och en gynnsam grund för att sedan fortsätta med olika konstformer, måleri eller skulptering.

Kursupplägg

Vi arbetar framförallt utifrån individuell handledning, med levande modell som håller både långa och korta ställningar. Vi går igenom olika moment så som proportioner, syftning, stödpunkt, lodlinje, volym, mellanrumsformer, geometriska förenklingar, för kortningar och överskärningar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Handledningen anpassas individuellt utifrån dina förkunskaper.

Material

Deltagarna medtar eget material. Du behöver inledningsvis skissblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom. Du kommer få chansen att arbeta med olika material så som blyerts, kol, svart- och rödkrita.

Kursledare

Thomas Gustavsson

Thomas är en konstnär med lång erfarenhet av både måleri och krokiteckning.

Som handledare och lärare inom konst är Thomas mycket uppskattad och har många deltagare som kommer tillbaka termin efter termin för att få fortsätta måla och skapa med hans vägledning som inspirationskälla.

Thomas har gått på Konstfack och har lett kurser hos oss på Folkuniversitetet i över 30 år. Han utgår alltid från deltagaren och hjälper dig vidare utifrån just dina förutsättningar.

Man som målar

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2021 - 07 nov 2021
Sö 13:00 - 15:15
Tillfällen
8
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1108320
Fåtal platser kvar
Pris
1850 kr