Kroki

Plats Kristianstad

Upptäck hur roligt det är att teckna kroki och hur snabbt du utvecklar din teknik! Teckna efter levande modell och öva upp förmågan att se och uttrycka form, volym, anatomi och gest.

Boka nu

Kursinnehåll

Att teckna kroki är ett bra sätt att träna öga och hand på för alla som tecknar och målar.

På kursen får du:

  • teckna korta och längre ställningar, med levande modell varje gång
  • genomgångar av moment som t.ex. proportioner, lodlinje, volym, valörer , anatomi, mellanrumsformer, geometriska förenklingar, förkortningar.
  • använda flera olika material, exempelvis blyerts, kol, svart- och rödkrita

Kursupplägg

Vi arbetar i små grupper för att kunna ge alla individuell handledning. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar som varvas med korta genomgångar.

Mål

Öka dina kunskaper om krokiteckning och utveckla din teknik. Träna ditt seende och utveckla din förmåga att uttrycka det du ser.

Förkunskaper

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som den som har mer erfarenhet, eftersom du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Studiematerial

Ta med dig skissblock, blyertspennor varierande storlekar och knådgummi till första tillfället. Mer genomgående mail med material får du innan kurs. Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Stafflier finns att låna.

Utvecklingsmöjligheter

Att teckna kroki är en bra träning för all konstnärlig verksamhet. Kroki är även en bra grund för att fortsätta med olika tecknings- och målarkurser.

Kursledare

Marianne Andersson

Marianne började sin konstutbildning på 70-talet på KV:s Konstskola i Kristianstad, samma byggnad som nu Folkuniversitetet befinner sig på. Detta var startskottet på hennes konstnärliga bana.

Därefter fortsatte Marianne sin utbildning på Universitetet i Umeå där hon utbildade sig till bildlärare. Således har undervisning varit en stor del av hennes liv, liksom konsten.

Marianne är med i Kulturföreningen ArtCastle i Norra Åsum där hon även har sin atelje.
Där jobbar hon med många olika projekt såsom design av kläder och rekvisita till shower inom Art& Fashion, eget skapande inom måleri (akryl och akvarell), skulptur i papier mache´och drivved, betong, luffarslöjd mm.

Marianne har även helgkurser på ArtCastle i olika ämnen inom konsten.

Marianne Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Kristianstad

info.kristianstad@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 apr 2023 - 17 maj 2023
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 12 apr 2023 kl 17:30-19:45
  • ons 19 apr 2023 kl 17:30 - 19:45
  • ons 26 apr 2023 kl 17:30 - 19:45
  • ons 3 maj 2023 kl 17:30 - 19:45
  • ons 10 maj 2023 kl 17:30 - 19:45
  • ons 17 maj 2023 kl 17:30 - 19:45
Studietimmar
18
Kurs-ID
400438
Pris
3095 kr