Kroki för nybörjare maj

Plats Jönköping

Upplev den mänskliga formen genom att teckna efter en levande modell. Kursen erbjuder ett fantastiskt sätt att förbättra dina teckningsfärdigheter.

Boka kursen nu

Mål

Förbättra dina teckningsfärdigheter genom att komma igång med krokiteckning. Få inspiration för att kunna fortsätta vidare.

Målgrupp

För nybörjare.

Innehåll och kursupplägg

Övningar i att se och kunna avteckna kroppen efter levande modell. Kursledaren går igenom grunderna och ger även hjälp att vidareutveckla din teknik.

Undervisningsform

Gemensamma övningar samt individuell handledning.

Material

Vi arbetar i blyerts och kol. Visst material ingår men ta gärna med dig favoritblocket (gärna stort block), blyerts, sudd och kol.

Kursavgiften inkluderar även arvode för modeller.

Kursledare

Dejana Delic Kercov

Konst är frihet! Inspiration finns i allt och alltid och möjligheterna är obegränsade! Mitt namn är Dejana Kerĉov och jag föddes 1977 i Zrenjanin (Serbien). 2008 tog jag examen från Bildkonstakademin i Banjaluka (Bosnien och Hercegovina). Under studietiden höll jag mina två första akvarellutställningar och de bestod mestadels av stilleben. Jag har även målat illustrationer i flera skolböcker, men också stora väggmålningar. En av dessa väggmålningar finns i Mali Losinj i Kroatien.

När jag 2018 flyttade till Sverige blev jag så fascinerad av den svenska naturen som nu blev förebild för mitt fortsatta skapande. Motiven blev den svenska skogen, sjöar och känslan och stämning vid olika tiden på dygnet. Under en svensk språkkurs, Korta Vägen (oktober 2018 - april 2019), på JU gjorde jag praktik på Österängens Konsthall. Där träffade jag många konstnärer och hade väldigt intressanta samtal. Jag fick möjlighet att lära mig konstscenen i Jönköping lite närmare och jag är väldigt glad över den möjligheten. I år, 2020, deltog jag för första gången på Konstrundan i Jönköping och ställde ut ikoner, akvareller och collage.

Dejana Delic Kercov

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
28 maj 2021 - 30 maj 2021
Fr 18:00 - 20:15
Lö 10:00 - 12:15
Sö 10:00 - 12:15
Tillfällen
3
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1099490
Pris
1150 kr