Kroki - söndag, Jakobsberg

Plats Järfälla

Upptäck hur kul det är att teckna kroki! Vi tecknar efter levande modell i både korta och långa ställningar och övar upp förmågan att skapa volym, rörelse och balans i bilden.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Vi arbetar med båda korta och långa ställningar. Vi går igenom olika moment såsom proportioner, syftning, stödpunkt, lodlinje, volym, mellanrumsformer, geometriska förenklingar, förkortningar och överskärningar. Du arbetar med olika material, exempelvis blyerts, kol, svart- och rödkrita samt större tuschpennor.

Mål

Efter avslutad kurs skall du ha fördjupat dina kunskaper i krokiteckning. Du tränar ditt seende och utvecklar handens förmåga att uttrycka det du ser.

Undervisningsform

Vi har både gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 6-9 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver ritblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Den som vill får även gärna ta med kol eller svart- och rödkrita.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Fortsättningsmöjligheter

Att teckna kroki är en bra träning för all konstnärlig verksamhet. Kroki ger en bra grund för den som vill fortsätta med tecknings- och målerikurser. Även inom skulptur är det vanligt att arbeta med modellstudier.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Marcelo Gustafsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 okt 2020 - 11 okt 2020
Sö 13:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Sångvägen 10, 17736 Järfälla
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1082013
Pris
475 kr