Teckna Kroki, Nyhet!

Plats Helsingborg

Hur återger man kroppens helhet, proportioner och uppbyggnad? Gå vår kurs i att teckna kroki i Helsingborg och träna upp din känsla för form, balans, volym och rörelse.

Boka kursen nu

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att teckna kroppen.
Både nybörjare och de som har mer vana

.

Mål

Kursens mål är att träna ögat att se och att träna handens förmåga att precist uttrycka vad känslan och tanken önskar.

Innehåll

Att öva din förmåga att se och uttrycka form, volym, balans, rytm, rörelse, dynamik, rumslighet och mycket mer.
Croquis är franska och betyder "snabb teckning" eller "snabb skiss".
På svenska använder vi uttrycket för modellteckning med korta ställningar, från en halv till 15, 20 minuter.
Kroki är ingenting man en gång lär sig och sedan kan.
Den är för många yrkesverksammakonstnärer ett sätt att hålla sig i trim.
Den kan ses som konditionsträning för konststuderande och konstnärer.

Krokiteckningen har mycket att ge även för nybörjare och elever som inte har möjlighet att teckna mer än enstaka gånger.

Undervisningsform

Merparten av kurstiden ägnas åt praktiska övningar som varvas med gemensamma genomgångar.

Material ingår inte i kursavgiften.
I kroki är det viktigt att ha ordentlig tillgång till papper så ta med skisspapper i varierande storlek. Pröva gärna också tonat papper. Utöver det behöver du ha med ritkol och blyertspennor, gärna med olika tjocklek och hårdhet, radergummi.

Utvecklingsmöjligheter

Att teckna kroki är en bra träning för all konstnärlig verksamhet.
Kroki är även en bra grund för att fortsätta med olika tecknings- och målarkurser

.

Bengt Green är själv verksam konstnär med egen ateljé i Helsingborg.

Bengt Green

Kontakta Pia Grönsund