Kroki

Plats Göteborg

Hur återger man kroppens helhet, proportioner och uppbyggnad? På måndagskvällarna har du chansen att träna din känsla för form, balans, volym och rörelse. Vi studerar modell i både korta och långa uppställningar.

Målgrupp
Kursen vänder sig till alla som är intresserade av att teckna av kroppen.
Våra konstkurser är från 16 år.

Mål
Kursens mål är att träna ögat att se och att träna handens förmåga att precist uttrycka vad känslan och tanken önskar.

Innehåll
Att öva din förmåga att se och uttrycka form, volym, balans, rytm, rörelse, dynamik, rumslighet och mycket mer.
Croquis är franska och betyder "snabb teckning" eller "snabb skiss". På svenska använder vi uttrycket för modellteckning med korta ställningar, från en halv till 15, 20 minuter.

Kroki är ingenting man en gång lär sig och sedan kan. Den är för många yrkesverksamma konstnärer ett sätt att hålla sig i trim. Den kan ses som konditionsträning för konststuderande och konstnärer. Krokiteckningen har mycket att ge även för nybörjare och elever som inte har möjlighet att teckna mer än enstaka gånger.

Undervisningsform
Du som aldrig tidigare tecknat kroki behöver kanske vänja dig vid att det inte är fråga om ett avbildande i slentrianmässig betydelse. Det kan också handla om att gestalta t ex volymer på ett mer konstruktivt plan.

Den öppna krokin omfattar bara ett enda tillfälle om två undervisningstimmar, det vill säga 2 x 45 minuter. Det är dock ett mycket bra sätt för dig som inte kan gå en mer omfattande kurs att antingen testa på att teckna kroki eller träna dig om du är mer van.

Litteratur/material
I kroki är det viktigt att ha ordentlig tillgång till papper så ta med skisspapper/block gärna minst A3 samt ett material att rita med som de är bekväma med tex. ritkol eller blyertspennor,

Utvecklingsmöjligheter
En krokikurs går att kombinera med många av Folkuniversitetets konstkurser.

Lifedrawing
This course deals with visual understanding of balance, proportions, movement and volumes by direct observation of the human body. You will draw either female or male posing in the nude on every session. Quick poses will aim at teaching sketch techniques while longer poses will aim to develop the study of anatomy and of shades as well as the student’s observation abilities. No specific artistic skills or background are required.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Bo Ljungcrantz

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
12 dec 2022 - 12 dec 2022
Må 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1154729
Pris
200 kr