Kroki och modellteckning

Plats Gislaved

Upplev människans uttrycksfulla kroppsform genom att teckna och måla efter levande modell. Kursen i kroki erbjuder ett fantastiskt sätt att förbättra dina färdigheter i såväl teckning som måleri.

Boka kursen nu

Innehåll och kursupplägg

Övningar i att se och avteckna kroppen efter levande modell. Kursledaren går igenom grunderna och ger dig hjälp med att vidareutveckla din teknik.

Mål

Efter kursen ska du ha förbättrat dina färdigheter i teckning och måleri genom den mest lärorika teckningsmetoder som finns: modellstudier. Detta kommer ge dig inspiration till vidarutveckling.

Målgrupp

För nybörjare i kroki och de med tidigare teckningserfarenhet.

Undervisningsform

Gemensamma övningar samt individuell handledning.

Material

Vi arbetar i blyerts, kol, krita och tusch. Deltagaren får sjäv välja, bekosta och ta med sig det material som hen känner sig bekväm med. Det kommer inte vara någon materialgenomgång, utan fokus kommer ligga på anatomi.

OBS Alla behöver ta med ett teckningsblock och penna, då vi startar kursen med snabba krokiövningar. Efter det blir det ett längre modellpass i valfritt material.

Övrigt

Utöver kursavgiften tillkommer en modelkostnad om totalt 1000 kr som kommer att delas upp på antalet deltagare. Vi kommer att arbeta efter en modell. Fotograferande av modellen får inte förekomma om inte modellen själv medger detta. I så fall får fotot enbart användas för privat konstnärsbruk och inte publiceras på sociala medier eller brukas i andra officeilla sammanhang.

Kursledare

Bosse Blomén Svensson har undervisat i måleri i mer än 25 år.

"Livet rusar fram så ta vara på dagen och gör sådant du tycker är kul och viktigt för dig, odla dina intressen och utvecklas inom det som människa. Det skapar ofta harmoni och balans i livet."

Lokal

Åsenskolan i Anderstorp.

Kursledare

Bosse Blomén Svensson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Gislaved

info.gislaved@folkuniversitetet.se

Tid
18 mar 2021 - 15 apr 2021
To 18:30 - 20:45
Tillfällen
6
Plats
Storgatan 30, 334 31 Gislaved
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1088808
Pris
1125 kr